1.031.459

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Debrecen város utcamutatója és fontosabb telefonszámai

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Debrecen Város I. Ker. Tanács
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Térképmelléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Debrecen város ezen új utcamutatóját, mint régen nélkülözött közhasznú tájékoztatót adjuk a város lakosságának a kezébe. A korábbi években is volt ilyen utcamutató használatban, de azok már... Tovább

Előszó

Debrecen város ezen új utcamutatóját, mint régen nélkülözött közhasznú tájékoztatót adjuk a város lakosságának a kezébe. A korábbi években is volt ilyen utcamutató használatban, de azok már felszabadulás után időben mint elavultak, hiszen minden debreceni ember előtt köztudomású, hogy az utolsó évtizedben városunk igen rohamosan indult el a fejlődés útján, új lakónegyedek létesültek, egyes meglévők közül sok éppen az utóbbi években épültek be.
Debrecenben, hazánk harmadik legnagyobb lélekszámú városában ilyen útmutató nélkül a tájékozódás már alig lehetséges. Ezért is vált szükségessé ennek a könyvecskének a közönség rendelkezésére bocsátása.
A könyvecske természetesen nem akarja magát úgy feltüntetni, mint idegenforgalmi tájékoztató, hiszen a debreceni ember jogos büszkesége igen sok történelmi nevezetességű épületet és helyet ismer, tudja, hogy sok kulturális és művészeti érték kapcsolódik ehhez a városhoz, úgy is mint keletkezésének színhelye, úgy is, mint az alkotó szülő-, vagy lakóvárosa, amelyek egy útmutató keretében nem, csupán egy önálló nagyobb terjedelmű műben ismerhetők.
A könyvecske tehát kizárólag a debreceni emberek részére, az ő eligazításuk céljából készült.
Tartalmazza az útmutató a város utcáinak felsorolását, megjelölve, hogy azok a térképen miként találhatók meg egyszerűen. Ismerteti az egyes tanácsi kerületekhez tartozó utcák és terek jegyzékét. Ez elősegíti, hogy a lakosság tájékozódjék, hogy ügyében melyik kerületi tanácsot keresse fel.
Az útmutató harmadik része a város fontosabb üzemeit, vállalatait, hivatali, kulturális és egyéb közintézményeit sorolja fel, közli azok nevén kívül a címüket és telefonszámukat is.
Az útmutató könyvecske végén egy térképmellékletet talál a kereső, amely kismértetben, de minden debreceni utcát és teret megjelöl. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Debrecen város utcamutatója és fontosabb telefonszámai Debrecen város utcamutatója és fontosabb telefonszámai Debrecen város utcamutatója és fontosabb telefonszámai Debrecen város utcamutatója és fontosabb telefonszámai

A borító enyhén foltos.

Állapot:
3.480 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba
konyv