| I. kötet | |
| Szerves kémiai alapismeretek | |
| A szerves kémia tárgyköre | 19 |
| A molekulaszerkezet vizsgálata | 22 |
| A szénvegyületek kvalitatív analízise | 23 |
| A szénvegyületek kvantitatív analízise | 25 |
| A szénvegyületek molekulaszerkezetének megállapítása | 36 |
| A szénvegyületek csoportosítása | 62 |
| Nyílt szénláncú vegyületek | |
| Alifás szénhydrogenek | 67 |
| Paraffinok | 67 |
| Olefinek | 113 |
| A cis-trans izomeria | 129 |
| Diolefinek | 134 |
| Molekulaszerkezetek és reakciókészség | 146 |
| Acetylen-szénhydrogenek | 187 |
| Halogenezett alifás szénhydrogenek | 202 |
| Alkylhalogenidek | 202 |
| Az alkylhalogenidek reakciókészségének értelmezése | 215 |
| Telítetlen halogenezett szénhydrogenek | 223 |
| Kétértékű halogenezett szénhydrogenek | 228 |
| Többértékű halogenezett szénhydrogenek | 233 |
| Alifás alkoholok és származékaik | 240 |
| Telített egyértékű alkoholok | 240 |
| Telítetlen egyértékű alkoholok | 275 |
| Anorganikus savas esterei | 279 |
| Aetherek | 289 |
| Kétértékű alkoholok | 301 |
| Többértékű alkoholok | 324 |
| Az optikai izometria | 332 |
| Kén-, nitrogén-, phosphor-, arsen-, silicium- és fémtartalmú alifás szénhydorgen-származékok | 385 |
| Kéntartalmú szénhydrogen-származékok | 385 |
| Nitrovegyületek | 395 |
| Aminok | 404 |
| Nitrogentartalmú szénhydrogen-származékok | 437 |
| Phosphor- és arsenvegyületek | 443 |
| Siliciumvegyületek | 448 |
| Fémalkylek | 454 |
| Alifás oxovegyületek | 467 |
| Telített aldehydek | 467 |
| Telítetlen aldehydek | 494 |
| Telített ketonok | 496 |
| Telítetlen ketonok | 511 |
| Ketenek | 511 |
| Hydroxyoxovegyületek | 514 |
| Dioxovegyületek | 518 |
| Az oxovegyületek reakciókészségének értelmezése | 525 |
| Alifás carbonsavak | 539 |
| Telített monocarbonsavak | 539 |
| Telítetlen monocarbonsavak | 556 |
| Carbonsavesterek | 566 |
| Monocarbonsav-származékok | 587 |
| A carbonsavak és származékaik reakciókészségének értelmezése | 611 |
| Dicarbonsavak; Polycarbonsavak | 622 |
| Szénhydrogen-csoportjukban helyettesített alifás carbonsav-származékok | 650 |
| Halogénezett carbonsavak | 650 |
| Hydroxymonocarbonsavak | 658 |
| Hydroxydicarbonsavak; Hidroxypolycarbonsavak | 670 |
| Oxomonocarbonsavak | 685 |
| Oxodicarbonsavak | 702 |
| Szénsavszármazékok | 705 |
| II. kötet | |
| Aminokarbonsavak | 793 |
| Alfa-aminosavak | 793 |
| A fehérjék hidrolízise során képződő aminosavak | 794 |
| A fehérjeeredetű aminosavak elválasztása és meghatározása | 798 |
| Az alfa-aminosavak előállítása | 807 |
| Az alfa-aminosavak fizikai tulajdonságai | 814 |
| A természetes amiosavak térszerkezete | 816 |
| Az alfa-aminosavak kémiai tulajdonságai | 822 |
| Az alfa-aminosavak szerepe az élő szervezetben | 829 |
| A fontosabb fehérjeeredetű aminosavak | 833 |
| Béta-aminosavak | 851 |
| Epszilon-aminosavak; Superpolyamidok | 855 |
| Peptidek | 857 |
| A klasszikus peptidszintézisek | 858 |
| A peptidszintézis korszerű módszerei | 862 |
| A peptidek szerkezetének felderítése | 896 |
| A természetes peptidek | 904 |
| Fehérjék | 911 |
| A fehérjék tulajdonságai | 913 |
| A fehérjék oldékonysága | 913 |
| A fehérjék amfoter jellege | 914 |
| A fehérjék kimutatása | 915 |
| A fehérjék szerkezete | 915 |
| A fehérjék molekulasúlya | 915 |
| Az aminosavrészek kapcsolásmódja | 917 |
| Az aminosavrészek kapcsolási sorrendje | 922 |
| A fehérjék térszerkezete | 924 |
| A fehérjék térszerkezetének vizsgálata | 925 |
| A peptidlánc konformációja | 929 |
| A fibrilláris fehérjék térszerkezete | 941 |
| A globuláris fehérjék térszerkezete | 946 |
| A fontosabb fehérjék | 951 |
| A fontosabb proteinek | 952 |
| A fontosabb proteidek | 956 |
| Hormonhatású polypeptidek és fehérjék | 958 |
| Enzymek | 966 |
| Egyéb fiziológiailag aktív proteidek | 972 |
| Szénhydratok | |
| A szénhydratok csoportosítása | 974 |
| Monosaccharidok | 974 |
| A cukrok szerkezete | 976 |
| A cukrok struktúrájának megállapítása | 976 |
| A cukrok térszerkezetének megállapítása | 978 |
| A cukrok lactolgyűrűs szerkezete | 989 |
| A lactolgyűrű tagszámának megállapítása | 998 |
| Az anomerek konfigurációjának megállapítása | 998 |
| A cukrok téralkata | 1002 |
| A cukrok kémiai sajátságai. Cukorszármazékok | 1004 |
| Cukrok redukciója cukoralkoholokká | 1009 |
| Cukrok oxidálása aldonsavakká | 1009 |
| Cukrok oxidálása cukorsavakká | 1011 |
| Cukorsavak redukciója uronsavakká | 1013 |
| Lúgok hatása cukrokra és aldonsavakra | 1015 |
| Cukrok reakciói oxoreagensekkel | 1017 |
| Cukrok esteresítése | 1020 |
| Glykosidok | 1035 |
| Gliykosanok | 1043 |
| Cukoraetherek | 1049 |
| Anhydrocukrok | 1053 |
| Cukrok reakciója oxovegyületekkel | 1047 |
| Desoxycukrok. Glykalok | 1058 |
| Aminocukrok | 1061 |
| Savak hatása cukrokra | 1063 |
| Cukrok kimutatása és kvantitatív meghatározása | 1067 |
| Cukrok és cukorszármazékok elválasztása és azonosítása | 1069 |
| Cukrok szintézise | 1071 |
| Cukrok teljes szintézise | 1072 |
| Cukrok lánchosszabító felépítése | 1076 |
| Cukrok láncrövidítő lebontása | 1081 |
| Cukrok átalakítása azonos szénatomszámú más cukorrá | 1085 |
| A fontosabb cukrok és származékaik | 1089 |
| Oligosaccharidok | 1113 |
| Disaccharidok | 1113 |
| A disaccharidok szerkezete | 1113 |
| A disaccharidok szerkezetének felderítése | 1118 |
| A disaccharidok szintézise | 1123 |
| A fontosabb disaccharidok | 1128 |
| Egyéb oligosaccharidok | 1133 |
| A fontosabb tri- és tetrasaccharidok | 1133 |
| A cellobiose és maltose polimer homológjai | 1136 |
| Polysaccharidok | 1138 |
| A polysaccharidok szerkezete és tulajdonságai | 1138 |
| Növényi eredetű polisaccharidok | 1142 |
| Váz-szénhydratok | 1142 |
| Tartaléktápanyag-szénhydratok | 1151 |
| Növényi izzadmányok polysaccharidjai | 1159 |
| Alga-szénhydratok | 1159 |
| Mikrobák polisaccharidjai | 1160 |
| Állati eredetű polisaccharidok | 1162 |
| A szénhydratok szerepe az élő szervezetben | 1166 |
| Az élő szervezet energiagazdálkodása | 1168 |
| Anaerob szénhydratlebomlás | 1174 |
| Hexose-phosphatok képződése | 1175 |
| A fructose-1,6-diphosphat lebomlása pyroszőlősavvá | 1182 |
| A pyroszőlősav reduktív átalakulása | 1189 |
| Aerob szénhydratlebomlás | 1193 |
| A citromsavciklus | 1195 |
| A terminális oxidáció | 1221 |
| A glucose direkt oxidációja | 1230 |
| Fotoszintézis. Széndioxyd-asszimiláció | 1234 |