kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 496 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Töredék kötet. Raktári száma 4201/I-2. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
| Aminokarbonsavak | 793 |
| Alfa-aminosavak | 793 |
| A fehérjék hidrolízise során képződő aminosavak | 794 |
| A fehérjeeredetű aminosavak elválasztása és meghatározása | 798 |
| Az alfa-aminosavak előállítása | 807 |
| Az alfa-aminosavak fizikai tulajdonságai | 814 |
| A természetes amiosavak térszerkezete | 816 |
| Az alfa-aminosavak kémiai tulajdonságai | 822 |
| Az alfa-aminosavak szerepe az élő szervezetben | 829 |
| A fontosabb fehérjeeredetű aminosavak | 833 |
| Béta-aminosavak | 851 |
| Epszilon-aminosavak; Superpolyamidok | 855 |
| Peptidek | 857 |
| A klasszikus peptidszintézisek | 858 |
| A peptidszintézis korszerű módszerei | 862 |
| A peptidek szerkezetének felderítése | 896 |
| A természetes peptidek | 904 |
| Fehérjék | 911 |
| A fehérjék tulajdonságai | 913 |
| A fehérjék oldékonysága | 913 |
| A fehérjék amfoter jellege | 914 |
| A fehérjék kimutatása | 915 |
| A fehérjék szerkezete | 915 |
| A fehérjék molekulasúlya | 915 |
| Az aminosavrészek kapcsolásmódja | 917 |
| Az aminosavrészek kapcsolási sorrendje | 922 |
| A fehérjék térszerkezete | 924 |
| A fehérjék térszerkezetének vizsgálata | 925 |
| A peptidlánc konformációja | 929 |
| A fibrilláris fehérjék térszerkezete | 941 |
| A globuláris fehérjék térszerkezete | 946 |
| A fontosabb fehérjék | 951 |
| A fontosabb proteinek | 952 |
| A fontosabb proteidek | 956 |
| Hormonhatású polypeptidek és fehérjék | 958 |
| Enzymek | 966 |
| Egyéb fiziológiailag aktív proteidek | 972 |
| Szénhydratok | |
| A szénhydratok csoportosítása | 974 |
| Monosaccharidok | 974 |
| A cukrok szerkezete | 976 |
| A cukrok struktúrájának megállapítása | 976 |
| A cukrok térszerkezetének megállapítása | 978 |
| A cukrok lactolgyűrűs szerkezete | 989 |
| A lactolgyűrű tagszámának megállapítása | 998 |
| Az anomerek konfigurációjának megállapítása | 998 |
| A cukrok téralkata | 1002 |
| A cukrok kémiai sajátságai. Cukorszármazékok | 1004 |
| Cukrok redukciója cukoralkoholokká | 1009 |
| Cukrok oxidálása aldonsavakká | 1009 |
| Cukrok oxidálása cukorsavakká | 1011 |
| Cukorsavak redukciója uronsavakká | 1013 |
| Lúgok hatása cukrokra és aldonsavakra | 1015 |
| Cukrok reakciói oxoreagensekkel | 1017 |
| Cukrok esteresítése | 1020 |
| Glykosidok | 1035 |
| Gliykosanok | 1043 |
| Cukoraetherek | 1049 |
| Anhydrocukrok | 1053 |
| Cukrok reakciója oxovegyületekkel | 1047 |
| Desoxycukrok. Glykalok | 1058 |
| Aminocukrok | 1061 |
| Savak hatása cukrokra | 1063 |
| Cukrok kimutatása és kvantitatív meghatározása | 1067 |
| Cukrok és cukorszármazékok elválasztása és azonosítása | 1069 |
| Cukrok szintézise | 1071 |
| Cukrok teljes szintézise | 1072 |
| Cukrok lánchosszabító felépítése | 1076 |
| Cukrok láncrövidítő lebontása | 1081 |
| Cukrok átalakítása azonos szénatomszámú más cukorrá | 1085 |
| A fontosabb cukrok és származékaik | 1089 |
| Oligosaccharidok | 1113 |
| Disaccharidok | 1113 |
| A disaccharidok szerkezete | 1113 |
| A disaccharidok szerkezetének felderítése | 1118 |
| A disaccharidok szintézise | 1123 |
| A fontosabb disaccharidok | 1128 |
| Egyéb oligosaccharidok | 1133 |
| A fontosabb tri- és tetrasaccharidok | 1133 |
| A cellobiose és maltose polimer homológjai | 1136 |
| Polysaccharidok | 1138 |
| A polysaccharidok szerkezete és tulajdonságai | 1138 |
| Növényi eredetű polisaccharidok | 1142 |
| Váz-szénhydratok | 1142 |
| Tartaléktápanyag-szénhydratok | 1151 |
| Növényi izzadmányok polysaccharidjai | 1159 |
| Alga-szénhydratok | 1159 |
| Mikrobák polisaccharidjai | 1160 |
| Állati eredetű polisaccharidok | 1162 |
| A szénhydratok szerepe az élő szervezetben | 1166 |
| Az élő szervezet energiagazdálkodása | 1168 |
| Anaerob szénhydratlebomlás | 1174 |
| Hexose-phosphatok képződése | 1175 |
| A fructose-1,6-diphosphat lebomlása pyroszőlősavvá | 1182 |
| A pyroszőlősav reduktív átalakulása | 1189 |
| Aerob szénhydratlebomlás | 1193 |
| A citromsavciklus | 1195 |
| A terminális oxidáció | 1221 |
| A glucose direkt oxidációja | 1230 |
| Fotoszintézis. Széndioxyd-asszimiláció | 1234 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.