1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lázadás

Szerző

Kiadó: Magyar Ház
Kiadás helye: Brüsszel
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 347 oldal
Sorozatcím: Magyar Géniusz
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Kisjókai Erzsébet regényeiben a belső történés lélektanilag mindíg indokolt, a drámai feszültség nem az író számításából, hanem a művészi hivatottság és nagy emberismert tényéből ered. Kisjókai sokat barangol a nagyvilágban, bejárta Európa után Amerikát és Kanadát, eljutott az afrikai forró sivatagig és Madeira sziget romantikus világáig. Alkalma nyílt népek és fajok lelkiségének megfigyelésére, összehasonlítására. Mindez meg is mutatkozik színes, fordulatos írásaiban.
A Lázadás című könyve a csillogó világváros: Budapest, és a két világháború közötti magyar társadalom regénye. Az operaénekesnő és leánya, a 18 éves medika közötti fojtott harc a holland hegedűművészért kényes és veszélyes téma, azonban Kisjókai a megszokott finom mértéktartással, de bátor őszinteséggel tárgyalja a drámai eseményeket, melyek az asszony lázadását a sors ellen érthetővé teszik. Korrajz, mely éles pontossággal mutatja meg a nemzet élniakarását, de a nemzedék hibáival és mulasztásaival együtt.

Kisjókai Erzsébet

Kisjókai Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kisjókai Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv