1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kertészek új kézikönyve

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 563 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ebben a könyvben lényegében benne van az egész kertészet tudnivalója. Sőt több is annál, hiszen kitűnő fejezeteket tartalmaz a növényről, amellyel a kertésznek dolga van, a talajról, amelyen termeszt, a növények védelméről, a gépekről és egyszerűbb eszközökről. Ezekre az alapokra építették fel a jó felkészültségű szerzők a szőlőről, borról, gyümölcsökről, zöldségfélékről és dísznövényekről szóló részeket.
Szép, világos, közérthető nyelven megírt munka. Nem tudományoskodó, de tartalmazza mindazokat a legkorszerűbb ismereteket, amelyek elsajátítása nélkül ma már a háztáji temrelők, kiskert tulajdonosok sem tudnak jövedelmezően termeszteni, eladni. Elsősorban nekik írattuk a könyvet. Természetesen logikus és arányos felépítésénél fogva kiváló tananyag a szakmunkások és politechnikás diákok vizsgáihoz is.

Tartalom

Növénytan
A növény, amellyel a kertésznek dolga van19
A növényi test építőeleme - a sejt19
Ami a növény életéhez szükséges21
Az öröklődés alapjai21
A növény testének kialakulása23
A gyökér23
A hajtás25
A növények táplálkozása29
Vízforgalom29
Fotoszintézis30
A tápanyagok átalakítása31
A növények légzése32
Növekedés és fejlődés33
A növények szaporodása36
A növény és környezetének kapcsolata38
Talajtan
Talajok és trágyák43
Nélkülözhetetlen ásványi tápanyagok43
A talajképződés folyamatai44
A talajok mechanikai összetétele, talajszövet45
A talajok szerkezete46
A talaj vízforgalma, levegő- és hőgazdálkodása47
A talaj kémiai összetétele48
Főbb talajtípusok52
Váztalajok52
Sötét színű erdőtalajok52
Barna erdőtalajok53
Csernozjom talaj53
Szikes talajok53
Réti talajok54
Láptalajok54
Vízi üledékek és hordalékok talajai54
Hiánytünetek a növényeken54
Nitrogén55
Foszfor55
Kálium55
Magnézium56
Kalcium56
Vas56
Bór56
Cink57
A talajok javítása trágyázással57
Nitrogéntartalmú műtrágyák57
Káliumtartalmú műtrágyák58
Foszfortartalmú műtrágyák58
Egyéb hatóanyagú műtrágyák58
Szerves trágyák59
Permettrágyázás60
Növényelemzés61
Talajelemzés61
Növényvédelem
Kertészeti növények védelme67
Megbetegedést és károsodást előidéző tényezők67
Környezeti hatások67
Betegséget és károsodást okozó élő szervezetek69
Gyomok mint konkurens szervezetek71
A betegségek tünetei, kórképek és jelentőségük71
A hatásos védekezés feltételei és háztáji gazdálkodásban72
Gombaölő szerek kiválasztása és alkalmazása73
Rovarölő szerek kiválasztása és alkalmazása73
Gyomirtó szerek kiválasztása és alkalmazása74
Gyümölcstermő növények betegségei74
Almafa-lisztharmat74
Almafa-varasodás, körtefa-varasodás75
Alma-, körte- és birsmonília75
Birslevelek fabreás barnafoltossága76
Szilvalevelek vörösfoltossága76
Csonthéjasok klaszterospóriumos levéllyukacsossága76
Csonthéjasok moníliája77
Szilvarozsda77
Cseresznye- és meggylevelek blumeriellás levélfoltossága77
Kajszilevelek gnomóniás levélfoltossága77
Őszibarack-lisztharmat78
Őszibarack tafrinás levélfodrosodása78
Diólevelek gnomóniás barnafoltossága78
Köszméte amerikai lisztharmata79
Ribiszke pszeudopezízás levélfoltossága79
Málna didimellás foltossága79
Szamócalevelek fehérfoltossága79
Szamóca szürkepenészes rothadása80
Gyümölcstermő növények kártevői80
Cserebogarak80
Bundásbogár80
Levélbarkók80
Kis farontó80
Nagy farontó81
Kis téliaraszoló, nagy téliaraszoló81
Amerikai fehér szővőlepke81
Gyűrűs pille81
Aranyfarkú pille81
Gyapjas pille82
Galagonyapillangó82
Kaliforniai pajzstetű82
Recés levélpoloska82
Piros gyümölcs-takácsatka82
Galagonya-takácsatka83
Bimbólikasztó bogár83
Rügyfúró bogár83
Almadarázs83
Körtedarázs83
Almamoly84
Sodrómolyok84
Körte-levélbolhák84
Vértetű84
Levélpirosító alma-levéltetű84
Cseresznyelégy85
Meggyeszelégy85
Füstösszárnyú levéldarázs85
A csonthéjasok szövődarázsa85
Barackmoly86
Keleti gyümölcsmoly86
Kéregmoly86
Zöld őszibarack-levéltetű, hamvas őszibarack-levéltetű, fekete őszibarac-levéltetű86
Akácpajzstetű, szilvapajzstetű86
Fekete szilvadarázs, sárga szilvadarázs87
Szilvamoly87
Hamvas szilva-levéltetű87
Mogyoróormányos87
Málnabogár88
Kis szamócavincellér, nagy szamócavincellér88
Szamócaeszelény88
Köszméte levéldarázs88
Nagy szamócasodró88
Szitaszárnyú ribiszkelepke89
Köszmétearaszoló89
Szamócaatka89
A szőlő betegségei89
Szőlőperonoszpóra89
Szőlőlisztharmat90
Szőlőorbánc90
Szőlőfürtök szürkerothadása90
Szőlő fakórothadása91
A szőlő kártevői91
Firkáló bogár91
Kendermagbogár91
Szőlőilonca92
Tarka (keresztes) szőlőmoly92
Nyerges szőlőmoly92
Filoxéra92
Darazsak92
Szilvasodró eszelény93
Szőlő-levélatka93
A zöldségnövények betegségei93
Palántabetegségek93
Burgonya- és paradicsomvész94
Uborka-, dinnye- és töklisztharmat94
Dinnye- és uborkaantraknózis94
Salátaperonoszpóra95
Hagymaperonoszpóra95
Hagyma fuzáriumos rothadása95
Sárgarépa fehérpenészes és feketerothadása95
Borsó aszkohitás levél- és hüvelyfoltossága96
Borsórozsda96
Babantraknózis96
Bab baktériumos hervadása és zsírfoltossága97
Babrozsda97
A zöldségnövények kártevői97
Lótücsök vagy vakondtücsök97
Pattanóbogarak97
Vetési bogolypille97
Üvegházi molytetű97
Közönséges takácsatka97
Repcefénybogár98
Földibolhák98
Repceszár-ormányos98
Káposztaormányos98
Káposztaszár-ormányos98
Káposztalégy98
Káposzta-bagolypille99
Káposztapillangó99
Káposztapoloska99
Borsótripsz99
Borsózsizsik99
Csipkéző bogarak99
Akácmoly100
Babzsizsik100
Dohánytripsz100
Hagymaaknázó légy100
Hagymalégy100
Spárgabogarak101
Spárgalégy101
A dísznövények betegségei101
Őszirózsa fuzáriumos hervadása101
Szegfű mikoszferellás levélfoltossága101
Szegfűrozsda102
Oroszlánszáj-rozsda102
Mályvarozsda102
Tulipán szürkéspenész foltossága102
Jácintrozsda103
Rózsalisztharmat103
Rózsalevelek marszoninás feketefoltossága103
Gladiólusz fuzáriumos betegsége103
Ciklámen szürkepenészes megbetegedése103
Krizantém szeptóriás levélfoltossága104
A dísznövények kártevői104
Szegfűtripsz104
Gladiólusztripsze104
Üvegházi tripszek104
Hosszúfarkú kósza pajzstetű105
Gyökérakta105
Gyökér-fonálféreg105
Géptan
Kertészeti gépek és kézi eszközök109
Kerti traktorok109
Csörlő112
Talajművelő eszközök112
Az ásó és munkája113
Kerti töltögető kapák113
Kerti hengerek114
Gereblyék115
Kerti fésűk115
A gyep- és pázsitápolás eszközei116
Kézi kapák117
Kézi kultivátorok117
Kézi toló kapák117
Fogatos kapák118
Kézi gyomláló eszközök118
Gyepvágó eszközök119
Ültető eszközök120
Szóró eszközök121
Fű- és pázsitinyíró eszközök123
Gyümölcs- és szőlőápoló eszközök126
Szedő, szüretelő és csomagoló eszközök128
Az öntözés eszközei130
Az öntözővíz szétosztására szolgáló eszközök133
Műtrágyakeverő készülékek134
Növényvédelmi gépek134
Kézi permetezők135
Háti permetezők137
Porozó készülékek138
Zöldség- és dísznövénytelepeken használható gépek és eszközök138
A talaj és a föld előkészítésének gépi eszközei141
Növényházak gépészeti berendezései143
Fűtés143
Szellőztetés144
Árnyékolás144
Mesterséges világítás145
Vízellátás145
Szállítás145
Szőlőtermesztés
A szőlő és termesztésének főbb jellemzői151
Szőlőtermesztésünk jelenlegi helyzete152
Szőlőtermő területek - borvidékek154
Alföldi borvidékek154
Badacsonyi borvidék155
Balatofüred-Csopak borvidék155
Balatonmelléki borvidék156
Bükkaljai borvidék156
Egri borvidék156
Mátraalji borvidék157
Mecseki borvidék157
Mór-Császári borvidék157
Somlói borvidék158
Soproni borvidék158
Szekszárdi borvidék158
Tokajhegyaljai borvidék159
Villány-Siklósi borvidék159
Telepítésre engedélyezett minőségi fehérbor-szőlőfajták160
Telepítésre engedélyezett csemegeszőlő-fajták160
Borvidékbe nem sorolt "jó bortermőhely"-ek160
A szőlő rendszertani helye160
A szőlő alaktani leírása160
A szőlőtőke földbeni részei161
A szőlőtőke föld feletti, fás részei161
A szőlőtőke zöld részei162
A szőlő életműködése164
A szőlőtermesztés környezeti (ökológiai) tényezői167
Éghajlati tényezők169
A talaj169
Egyéb környezeti tényezők171
A szőlő szaporítása173
Európai vessző termesztése173
Alanyvessző termesztése175
Az európai és az alanyvessző feldolgozása, a szaporítóanyagnak alkalmas vessző jellemzői177
A sima vessző termelése178
Gyökeres dugvány előállítása180
Gyökeres szőlőoltvány előállítása187
A pótlás és az átoltás módszerei192
A szőlő telepítése198
A telepítés megtervezése199
A fajta megválasztása201
Alaptrágyázás (készlettrágyázás)203
A terület előkészítése a telepítéshez, forgatás205
A sor- és tőtávolság megválasztása207
A parcellák és a tőkehelyek kijelölése209
A szaporítóanyag megválasztása és előkészítése a telepítéshez210
Az ültetés idejé és módja211
Homoki szőlő telepítése213
Oltványszőlő telepítése214
A szőlő gyalogművelése214
A szőlőültetvény támaszrendszere215
A fiatal ültetvény ápolása220
A szőlő metszése222
A tőkeforma kialakítását meghatározó tényezők222
A szőlőtőke alakító metszése, tőkeművelődésmódok223
A keskenysoros szőlő tőkeművelésmódjai223
A közepes sortávolságú szőlő tőkeművelésmódjai225
A szélessoros szőlő tőkeművelésmódjai232
Házikerti lugasművelés235
A termő szőlő metszése240
A metszést követő munkák249
A hagyományos rendszerben telepített szőlő átalakítása249
A szőlő zöldmunkái251
Hajtásválogatás251
Kötözés és hajtásnevelés252
Hónaljazás, csonkázás253
Egyéb zöldmunkák253
Az elemi kárt szenvedett szőlő kezelése254
A szőlő talajművelése és öntözése254
A termő szőlő talajmunkái254
Vegyszeres gyomirtás256
Talajvédelmi munkák257
A szőlő öntözése258
A szőlő trágyázása258
A fontosabb ásványi anyagok hatása a szőlőre259
A szőlőtermesztésben használt szerves és műtrágyák259
A tápanyagok mennyiségének és ásványának megállapítása261
A trágyázás ideje és módja264
A talajjavítás módjai266
A leromlott szőlő rendbehozatalának módszerei267
A szőlő szüretelése267
A fürt érettségének megállapítása bor- és étkezési szőlőn267
A borszőlő szüretelése268
Az étkezési szőlő szedése, csomagolása, szállítása268
A szőlő téli eltartása269
Szőlőfajtaismeret270
Az alanyfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok270
A borszőlőfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok271
A csemegeszőlő-fajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok281
A direkttermő és a peronószpóra-ellenálló szőlőfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok287
Borászat
Szőlő- és gyümölcsborok291
Fehér borok készítése291
A must kezelése erjedés előtt291
Erjesztés294
Fejtés296
Az állandó kénessavszint kialakítása298
A borok korai tisztító kezelése301
Darabban lévő borok kezelése301
Vörös sillerborok készítése305
A must és bor javítása306
A cukor- illetve szesztartalom emelése307
Szag- és színhibák javítása307
A must és bor minőségének megállapítása308
Mintavétel309
Mustfokolás309
A szesztartalom meghatározása310
Savmeghatározás311
Kénessav-meghatározás311
Borbetegségek, borhibák312
A fahordók kezelése315
Az új hordó előkészítése316
Az üres hordó gondozása316
Töltésre alkalmatlan hordók rendbehozatala317
Szőlőkészítés317
A szőlő feldolgozása318
A must tartósítása318
A must palackozása319
Mustsűrítés320
A mustsűrítés előmunkálatai320
A must besűrítése320
A sűrítmény cukorfokának megállapítása321
A sűrítmény tárolása322
A törkölybor (csiger) készítése322
Seprőbor322
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása323
Erjesztett szőlőtörköly324
Borseprő325
Gyümölcsborok325
A gyümölcsborok készítsése325
A gyümölcsborok kezelése329
Édes gyümölcsborok készítése és kezelése330
Betegségek, hibák331
Almabor331
Csipkebogyóbor332
Meggybor332
Ribiszkebor332
Szamócabor333
Gyümölcstermesztés
A gyümölcstermesztés általános és részletes tudnivalói337
A gyümölcstermő növények főbb részei337
A gyökérzet341
A törzs341
A korona341
A rügy342
A hajtás343
Tősarj, gyökérsarj345
A vessző346
A gally346
Az ág347
A gyümölcsösök telepítése347
Az ültetvények termőhelyeinek megválasztása347
Telepítési rendszerek347
Talajelőkészítés349
Az ültetés időpontja350
Az oltványok előkészítése a telepítéshez350
Az ültetés végrehajtása351
Telepítés utáni munkák351
A fiatal gyümölcsfák alakító metszése352
A metszés célja352
A metszés mértéke353
Gyorsított termőrefordítás355
A termő gyümölcsfák gondozása355
Koronaritkító metszés355
A gyümölcsfák ifjító metszése356
Termőremetszés357
A gyümölcsfák termőegyensúlyának kialakítása358
A termő gyümölcsfák egyéb ápolási munkái358
Almatermesztés361
Termesztési körzetek361
Termesztési igény361
Művelésmódok362
Alanyok371
Termékenyülése371
Talajművelés, trágyázás, öntözés371
Metszés372
Szüret és árufeldolgozás374
Termesztett fajtáink379
Körtetermesztés379
Termesztési körzetek379
Termesztési igénye380
Művelésmódok380
Alanyok380
Termékenyülése380
Terméstechnológia381
Termesztett fajtáink381
Birstermesztés384
Termesztési igénye384
Művelésmód384
Termesztéstechnológia385
Termesztett fajtáink385
Cseresznyetermelés385
Termesztési körzetek385
Termesztési igénye386
Művelésmód386
Alanyok386
Termékenyülése387
Termesztéstechnológia387
Termesztett fajtáink389
Meggytermesztés389
Termesztési eszközök390
Termesztési igénye390
Művelésmód390
Alanyok391
Termékenyülés391
Termesztéstechnológia391
Termesztett fajtáink392
Őszibaracktermesztés394
Termesztési körzetek394
Termesztési igénye394
Művelésmód394
Alanyok395
Termékenyülése395
Termesztéstechnológia396
Termesztett fajtáink397
Kajszitermelés401
Termesztési körzetek401
Termesztési igénye401
Művelésmód401
Alanyok401
Termékenyülése402
Termesztéstechnológiák402
Termesztett fajtáink402
Szilvatermelés404
Termesztési körzetek404
Termesztési igénye404
Művelésmód404
Alanyok404
Termékenyülése405
Termesztéstechnológia405
Termesztett fajtáink405
Diótermesztés407
Termesztési körzetek407
Termesztési igénye407
Művelésmódok407
Alanyok407
Termékenyülése407
Termesztéstechnológia408
Mogyorótermesztés408
Termesztési igénye409
Művelésmód409
Termékenyülése409
Termesztéstechnológia410
Termesztett fajtáink410
Mandulatermesztés410
Termesztési körzetek410
Termesztési igénye410
Művelésmód410
Termékenyülése411
Termesztéstechnológia412
Termesztett fajtáink412
Szamócatermesztés412
Termesztési körzetek412
Termesztési igénye412
Művelésmód413
Termékenyülése413
Termesztéstechnolóia413
Termesztett fajtáink416
Málnatermesztés416
Termesztési körzetek416
Termesztési igénye416
Művelésmód417
Termékenyülése417
Termesztéstechnológia417
Termesztett fajtáink419
Ribiszketermelés419
Termesztési körzetek419
Termesztési igénye419
Művelésmód419
Termékenyülés419
Termesztéstechnológiák420
Termesztett fajtáink421
Köszmétetermesztés422
Termesztési körzetek422
Termesztési igénye422
Művelésmódok422
Termékenyülése422
Termesztéstechnológia422
Termesztett fajtáink423
Zöldségtermesztés
A zöldségfélék szabadölfi termesztése és hajtatása427
A zöldségnövény fogalma és a zöldségtermesztés jelentősége427
A zöldségtermesztés feltételei428
A zöldségfélék szaporítása431
A szaporítás módja431
A szaporítás ideje431
Paprika436
Termesztési feltételei, környezeti igényei437
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás438
Termesztett fajták438
Szaporítása439
Ápolása440
Szedése441
Hajtatása441
Paradicsom442
Termesztési feltételei, környezeti igényei442
Vetésforgó, trágyázás, talajelőkészítés443
Termesztett fajtáink443
Szaporítása444
Ápolása444
Szedése445
Hajtatása445
Burgonya445
Termesztési feltételei, környezeti igényei446
Vetésfogó, trágyázás, talajelőkészítés446
Termeszett fajtáink446
Szaporítása447
Ápolása448
Téli tárolásra termesztett burgonya448
Tojásgyümölcs448
Uborka449
Termesztési feltételei, környezeti igényei449
Termesztett fajták449
Szaporítása450
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás450
Ápolása451
Szedése451
Hajtatása451
Sárgadinnye454
Termesztési feltételei, környezeti igényei454
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás454
Termesztett fajták455
Szaporítása455
Ápolása456
Szedése456
Görögdinnye456
Termesztési feltételei, környezeti igényei456
Termesztett fajták457
Szaporítása457
Szedése457
Spárgatök458
Termesztési feltételei, környezeti igényei458
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás458
Termesztett fajták459
Szaporítása459
Ápolása459
Szedése460
Hajtatása460
Sütőtök460
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás461
Szaporítása461
Ápolása461
Szedése461
Fejeskáposzta461
Termesztési feltételei, környezeti igényei462
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás462
Termesztett fajták462
Szaporítása463
Ápolása464
Szedése464
Tárolása464
Kelkáposzta464
Termesztési feltételei, környezeti igényei464
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás465
Termesztett fajták465
Szaporítása465
Ápolása465
Szedése465
Karalábé466
Termesztési feltételei, környezeti igényei466
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás466
Termesztett fajták466
Szaporítása467
Ápolása467
Szedése468
Hajtatása468
Karfiol469
Termesztési feltételei, környezeti igényei469
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás469
Termesztett fajták469
Szaporítása469
Ápolása470
Hajtatása470
Bimbóskel470
Termesztési feltételei, környezeti igényei470
Fejessaláta471
Termesztési feltételei, környezeti igényei471
Termesztett fajták471
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás471
Szaporítása472
Ápolása472
Szedése473
Hajtatása473
Kötözősaláta474
Tépősaláta474
Endiviasaláta474
Cikóriasaláta474
Madársaláta475
Spenót475
Termesztési feltételei, környezeti igényei475
Termesztett fajták476
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás476
Szaporítása476
Ápolása476
Szedése476
Sóska477
Környezeti igényei477
Szaporítása, ápolása, szedése477
Hajtatása477
Vöröshagyma477
Termesztési feltételei, környezeti igényei478
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás478
Termesztett fajták478
Szaporítása479
Szedése479
Hajtatása480
Egyéb hagymafélék480
Fokhagyma480
Póréhagyma480
Téli sarjadékhagyma481
Metélőhagyma482
Sárgarépa482
Termesztési feltételei, környezeti igényei482
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás482
Termesztett fajták483
Szaporítása483
Ápolása484
Szedése484
Petrezselyem484
Termesztési feltételei, környezeti igényei484
Termesztett fajták484
Szaporítása485
Ápolása485
Szedése485
Hajtatása485
Cékla485
Termesztési feltételei, környezeti igényei485
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás486
Termesztett fajták486
Szaporítása486
Ápolása487
Szedése487
Zeller487
Termesztési feltételei, környezeti igényei487
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás487
Termesztett fajták487
Szaporítása487
Ápolása488
Szedése488
Retek488
Termesztési feltételei, környezeti igényei488
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás488
Termesztett fajták488
Szaporítása489
Hajtatása489
Torma490
Termesztési feltételei, környezeti igényei490
Szaporítása490
Ápolása490
Szedése490
Borsó490
Termesztési feltételei, környezeti igényei491
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás491
Termesztett fajták491
Szaporítása, ápolása, tárolása491
Bab491
Termesztési feltételei, környezeti igényei491
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás492
Termesztett fajták492
Szaporítása492
Ápolása492
Szedése492
Karósbab492
Spárga493
Szaporítása493
Ápolása493
Hajtatása494
Csiperkegomba494
Termesztésének feltételei494
Milyen legyen a gombatermesztésre használt trágya?494
Komposztálás496
Ágyazás496
Takarás497
Kezelés497
Szedés497
Dísznövénytermesztés
Fontosabb dísznövények termesztése és felhasználása501
A dísznövénytermesztés fogalmának meghatározőása501
A környezeti feltételek és a dísznövénytermesztés501
A fény502
A hőmérséklet503
A víz és szerepe503
Tápanyagok504
Díszkertészeti földnemek és különleges földkeverékek505
Elterjedt szaporítási módok508
Szabadföldi dísznövények termesztése512
Egynyári dísznövények512
Kétnyári dísznövények515
Évelő dísznövények516
Díszfák, díszcserjék termesztése528
Kertészeti gyepek létesítése535
Üveg alatt termesztett dísznövények538
Cserepes virágos dísznövények538
Cserepes levéldísznövények546
Üvegházi vágott virágok550
Dísznövények hajtatása553
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv