1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Reza Sah

az ezüst oroszlán trónján

Szerző

Kiadó: Rege Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Reza Sah az egyszerű katonasorból császári trónig felküzdött uralkodó, hadvezér és politikus Iránnak - régi nevén: Perzsiának - nagy reformátora volt az első világháború utáni évtizedben. Ázsia mohamedán világában hazájában épp oly nagy egyéniség ő, mint Törökország világtörténelmi megújítója: Kemál Atatürk - régi nevén: Musztafa Kemál Pasa. Ez a két férfi örök világító szellemi fáklyája a Keletnek.
Reza Sah a középkori feudális hazájában újkori modern államot, az elmaradt perzsa nemzetből pedig haladó, európai irányú társadalmat teremtett példájul annak, higy egészen kiváló tehetségű férfi vezetésével egy ország pár évtized alatt századok mulasztását tudja helyrehozni.
Reza Sah műve oly rendkívüli, nagyszerű és lendületes, hogy az szinte a regényesség határát éri el. Tettvágy, energia, a történelmi erőkkel való emberfeletti mérkőzés, szédületes felemelkedés s végül a kegyetlen emberi sors drámaian megrázóvá teszi Rezi sah élettörténetét.

Dr. vitéz Horváth Béla

Dr. vitéz Horváth Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. vitéz Horváth Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv