1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tánctanítás alapelmélete

Kézirat

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 203 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: A szerző a Tánc és Mozdulatművészet-tanítóképző igazgatója. Kézirat.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A tánc

MIT ÉRTÜNK TÁNC ALATT?. Tánc alatt általában azon fizikai mozdulatok láncolatát értjük, amelyek egyes rit-r musok szerint rendezve valamely belső indulatunkból, főleg azonban örömből... Tovább

Előszó

A tánc

MIT ÉRTÜNK TÁNC ALATT?. Tánc alatt általában azon fizikai mozdulatok láncolatát értjük, amelyek egyes rit-r musok szerint rendezve valamely belső indulatunkból, főleg azonban örömből származnak. Az emberi testnek bizonyos maghatározott rend és ritmus szerint való mozgását nevezzük táncnak.
De a tánc azért mindig az érzelmek megnyilatkozása, amely bélyeg és a lelki tulajdonságokat, az egyéniséget teszi láthatóvá. Más-más lesz a bánatos, az alázatos, a temperamentumos, a büszke és önérzetes lélek tánca.
A tánc nem állt mindig az öröm és szórakozás szolgálatában, hanem cél és tartalom szerint találunk a múltban vallási, halotti, szinházi, további társasági táncokat.
A TÁNC EREDETE. A tánc eredetét vissza vezethetjük az első emberpárig ás mint az emberiség Ősrégi barátja, végigkisérte örömében és szenvedésében egyaránt, minden népen keresztül, lévén a belső örömnek legtermészetesebb kifejezője, még a műveltség legalacsonyabb fokán álló népeknél is feltalálható.
Plató költői hangulatában a táncot az Istenek találmányának nevezte, Terpsichorot pedig a tánc feltalálójának tartották.
A tánc az emberiség kulturális fejlődését követve nemesedett, miután az erkölcsnek minden fázisán kérésztől ment.
Régen az emberek abban a hitben, hogy az emberi test az Istennek tökéletes mása, az emberi test mozgását, tánc formájában az Istentiszteletek szolgálatába állitották.
A tánc igy első stádiumában az istentiszteletekkel fügött össze... Vissza

Róka Gyula

Róka Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Róka Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv