1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Oldjuk meg együtt! - Élelmiszer-analitikai példatár

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Agrárszakoktatási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9107-69-7
Megjegyzés: Tankönyvi száma: Éa-810
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmiszer-analitika és az élelmiszer-minősítés ismerete fontos előfeltétele az élelmiszergyártás minőségbiztosítási rendszerének. Ahhoz, hogy az e területen dolgozó szakemberek a feladatoknak... Tovább

Előszó

Az élelmiszer-analitika és az élelmiszer-minősítés ismerete fontos előfeltétele az élelmiszergyártás minőségbiztosítási rendszerének. Ahhoz, hogy az e területen dolgozó szakemberek a feladatoknak maradéktalanul megfelelhessenek, fontos, hogy egy adott analitikai mérés számszerű értékelését megbízhatóan, pontosan legyenek képesek elvégezni, ezen túl az analízis eredményeit értelmezni és elemezni tudják. A példatár feladatainak sokrétűsége, a feladatok zöméhez kapcsolódó kiegészítő kérdések a tanulóktól az elvi alapok ismeretét, alternatív analitikai módszerek összehasonlítási készségét is megkívánják. Néhány feladathoz kapcsolódóan élelmiszer-minőségi kritériumok megadását is elvárják a tanulóktól. Az egyes feladatoknál közölt megoldások csak egy lehetőséget mutatnak be a sok közül. A példatár forgatása nemcsak a tanulók számára fontos segédlet, hanem az élelmiszer-analitikát oktatók munkáját is hasznosan egészítheti ki. Az átdolgozott, kibővített példatár megjelentetésével -régi igényeket is kielégítve-megfelelő segítséget kívánunk adni az új, OKI szerinti élelmiszer-analitikus technikusképzés szakmai -és vizsgakövetelmény rendszerének sikeres teljesítéséhez. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
I. Laboratóriumi tevékenységhez szükséges alapfeladatok 5
Oldatkészítési feladatok 5
Mérőoldat-készítési feladatok 9
Titermeghatározások 10
II Gravimetriás feladatok 13
Általános feladatok 13
Élelmiszerekhez kapcsolódó feladatok 13
III. Térfogatos elemzési feladatok 21
Általános feladatok 21
Élelmiszerekhez kapcsolódó feladatok 27
IV. Az élelmiszer-jellemzők fizikai módszerű mérésének feladatai 57
Sűrűségmérés 57
Viszkozitásmérés 61
Polarimetria 64
Refraktometria 70
Spektrofotometria 71
Kromatográfia 82
V. Elektrometriás feladatok 86
Potenciometria 86
Konduktometria 95
Polarográfia 108
VI. Mikrobiológiai vizsgálatok 113
VII. Érzékszervi vizsgálatokkal kapcsolatok feladatok
VIII. Egyéb vizsgálatok 122
IX. Komplex feladatok 134
X. Komplex vizsgafeladatok 141
TARTALOM 161
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv