1.035.455

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pénelopé férje

Szerző
Fordító

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 163 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A fa-ló.
Tíz esztendőbe telt, amíg Odysseus hazaérkezett Trójából. Homéros hőst csinált belőle, ama hősök fajtájából, akik - bár az óceán, vagy a sors hullámai hányják-vetik... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A fa-ló.
Tíz esztendőbe telt, amíg Odysseus hazaérkezett Trójából. Homéros hőst csinált belőle, ama hősök fajtájából, akik - bár az óceán, vagy a sors hullámai hányják-vetik őket - leleményesek és türelmesek. Homéros volt Odysseus legjobb barátja.
Elég különös, de Odysseus nem tartozott Heléna bámulói közé. Talán éppen ez a magyarázata, hogy Heléna őróla mindig tisztelettel beszélt. Ha az ember nem elég figyelmesen olvas, az a benyomása, hogy Odysseus egyike volt Heléna számtalan kérőinek s megfogadta, hogy támogatja a szerencsés férfit, aki őt elnyeri. Ezért a többivel együtt elment Trójába és furfangosságával - a fa-ló históriával - lehetővé tette a görögöknek, hogy elfogják a gyönyörű, de csintalan asszonyt és kényszerítsék, hogy újra a férje mellett éljen. Ezek szerint Odysseus a közösség érdekeit szem előtt tantó, mintaszerű polgár lett volna.
A tények mást bizonyítanak. Csak külső jelek szerint számított kérőnek, hiszen Helénába nem volt szerelmes és bár megesküdött, hogy segíti Menelaost, ha valaki megszöktetné az asszonyt, mégis, mikor a világosan előrelátott esemény bekövetkezett, megpróbált visszakozni. Nem mintha gyáva lett volna, de semmi érdeke nem fűződött ehhez a háborúhoz. Vissza

Fülszöveg

Milyen is lehetett tényleg a nagy hős, Odysseus, aki Homeros elbeszélése szerint Trója eleste után hosszú utazás és számtalan kaland során érkeett haza Ithakába hűséges hitveséhez? És vajjon tényleg olyan hűséges volt-e Pénelopé, vajjon tényleg csak rokkájával foglalkozott-e férje távollétében?
Pénelopé férje c. regényében, hogy is történhetett mindez a valóságban, bemutatja páncél és hősi vértezet nélkül Pénelopé férjét, elmeséli, ő hogyan képzeli az esetet a trójai falóval és szép Helénával, a lótuszevőkkel és Daphnéval, Kirkével, a Szirénekkel, Kalypsóval, Nausikaaval és a többiekkel. Ellenállhatatlan humorral rajzolja meg a hőst papucsban, mégpedig állandó papucsban a váltakozó asszonyi szeszélyek játékszerének. Egyetlen vidám, groteszk fintor a könyv, a legmulatságosabb, legfurcsább, a legszórakoztatóbb olvasmány.

John Erskine

John Erskine műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: John Erskine könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv