1.035.517

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar gyermek karácsonyi képeskönyve

Szerző
Grafikus

Kiadó: H&J Kkt.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 28 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-06-3205-8
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal. Reprint kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyar gyermekek, kedves, játékos apróságok, figyeljetek ide!
Székesfehérvár városában van egy szép, napsugaras, virágos óvoda, amit egy jóságos öreg bácsi, Mantz apó építtetett.
Réges-régen,... Tovább

Előszó

Magyar gyermekek, kedves, játékos apróságok, figyeljetek ide!
Székesfehérvár városában van egy szép, napsugaras, virágos óvoda, amit egy jóságos öreg bácsi, Mantz apó építtetett.
Réges-régen, kisfiú korában, sok kicsi társával együtt, odajárt Feri bácsi is, aki ezeket a szép verseket írta a karácsonyi képeskönyvünkbe. Akkor nem Ferinek hívtuk, hanem Ducinak, mert úgy nevezte el otthon az édesanyja. Ez a kis Duci olyan kövér, gömbölyű fiúcska volt, hogy egy karácsonyi ünnepségen, mikor javában mondta a verset, egyszer csak hopp! - belegurult az elsősorban ülő Prohászka püspök bácsi ölébe.
Nőtt-nőtt a kis óvodás Duci és egyszer csak iskolás Feri lett belőle. Aztán az iskolás idő is elrepült és Feriből Feri bácsi lett; méghozzá tanár bácsi.
De nagy korában is csak épp úgy szerette és sokszor meglátogatta az ő régi kedves óvodáját és eljátszogatott azokkal a kis gyermekekkel, akik most járnak az óvodába. Mivel pedig ezek a kis gyermekek nagyon szeretik a mesét, verset, nótát, Feri bácsi sokszor megörvendeztette vele kicsi pajtásait. Most pedig megírta a legszebbet: A magyar gyermekek karácsonyi képeskönyvét! Jó barátja, Miklós bácsi pedig, aki épp úgy szereti a gyermekeket, pingált sok szép angyalkás, Jézuskás képet hozzá.
Mikor elhozták nekem megmutatni, csak összecsaptam a kezemet örömömben. Vissza sem adtam nekik, hanem mindjárt elküldtem a nyomdász bácsiknak és megkértem, hogy sokat, nagyon sokat nyomtassanak, mert azt szeretném, ha minden magyar gyermeknek jutna belőle!
Nézegessétek, olvasgassátok olyan szeretettel, mint amilyen szeretettel küldi nektek ezt a szép könyvecskét Székesfehérvárról, 1932. év karácsonyára
Héjj Erzsébet óvónéni Vissza

Jankovich Ferenc

Jankovich Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jankovich Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv