1.035.161

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pál apostol

Regény Pál apostol életéről

Szerző
Róla szól

Kiadó: Halász és Társa Kft. Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 440 oldal
Sorozatcím: Seneca könyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9331-13-9
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Olyasvalakiről fogok újabb adalékokkal szolgálni, Kedves Theofilusom, akinek cselekedeteiről egy valóban hiteles információkkal rendelkező, tudományos képzettséggel rendelkező személy, egy orvos... Tovább

Előszó

Olyasvalakiről fogok újabb adalékokkal szolgálni, Kedves Theofilusom, akinek cselekedeteiről egy valóban hiteles információkkal rendelkező, tudományos képzettséggel rendelkező személy, egy orvos már beszámolt Neked, de bizonyos részletekre nem tért ki. Elsősorban ezekkel, a kevésbé ismert eseményekkel szeretnék, életrajzi adatokra támaszkodva, egyszerű krónikás lévén, eléggé gyarlóra sikeredett próbálkozásaimban, foglalkozni.
Sajnos nem sikerült azokat a hártyákat megtalálnom, amelyek számos feljegyzést tartalmaznak. Ezek annak idején, talán mégis csak Troászban maradtak? Vagy lehetséges, hogy az értékes, fontos, főképpen pedig hiteles dokumentumok véglegesen elvesztek? Mindenesetre az ilyen megbízható források hiányában kénytelen voltam más utat választani: például elgondolkoztam egyes levéltöredékeken. Vagy esetleg szétszórt utalásokból próbáltam következtetni az engem érdeklő tényekre, körülményekre, eredményekre. És azokra a fiaskókra, majd szívós akarattal legyőzött nehézségekre, amelyeket nagyon is véges irodalmi forrásaim miatt, nem volt módom a Bibliából és kommentárjaiból közvetlenül megismerni.
Azért ajánlom Neked ezt a munkámat, mert feltételezem, neved már eleve kifejezi istenhívő voltodat. Talán ezért is lettél Szent Lukács zseniális irodalmi tevékenységének, epikai munkájának ihletője, címzettje.
Ebben a szerény tanulmányomban én is Pál apostollal foglalkozom. Vissza

Fülszöveg

E bibliai témájú, varázslatos regényben Pál apostol csodálatos, fordulatokkal teli életének története. A regényben Pál egyes szám első személyben meséli el életének és „pálfordulásának" lenyűgöző, izgalmas, eszünkhöz és szívünkhöz egyaránt szóló, tanulságokkal teli eseményeit.
*
Az olvasmányos, fordulatos regény izgalmasan jeleníti meg a bibliai kort, a bibliai eseményeket, a korabeli szokásokat, életmódot. Hatalmas ókortörténeti és bibliatörténeti tudáson, ismeretanyagon alapul, sok új ismerettel és emlékezetes olvasmányélménnyel szolgálva az olvasónak.
*
A történetet lendületes, izgalmas cselekménye rendkívül olvasmányossá teszi.

Georg K. Volk

Georg K. Volk műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Georg K. Volk könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv