1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Így történt - Fallóskút története

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 93 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Emberi dolog, hogy szeretjük mindig a dolgok könnyebbik végét megfogni. így van ez már a hasznosi jelenésekkel és a fallóskúti történésekkel kapcsolatban is. Az emberek érdeklődését felcsigázták... Tovább

Előszó

Emberi dolog, hogy szeretjük mindig a dolgok könnyebbik végét megfogni. így van ez már a hasznosi jelenésekkel és a fallóskúti történésekkel kapcsolatban is. Az emberek érdeklődését felcsigázták Klára asszony látomásai, a Fallóskúton fellelt forrás, az ott tapasztalt imameghallgatások és a különböző megmagyarázhatatlan természeti jelenségek, de nagyon kevesen gondoltak arra, hogy mindez csak arra szolgál, hogy felhívja az érdeklődők figyelmét a lényegre. A lényeg pedig az, hogy Isten szereti az emberiséget és félti attól az úttól, amelyen halad. Meg akarja óvni magatartásának logikus következményétől, az isteni büntetéstől. Ezért hívja fel figyelmét a Szűzanya által a bűnbánatra, engesztelésre, imára és megtérésre, mert ennek előmozdítása a fallóskúti üzenet fő mondanivalója, legalábbis ezt olvassuk ki Sántáné naplójából.
A hetvenes évek vége felé kezdtem foglalkozni a magyarországi Mária kegy- és búcsújáró helyekkel. Ekkor keltették fel figyelmemet a Hasznos-i illetve Fallóskút-i események.
Minthogy ekkor még nem bukkantam írásos emlékekre, felkerestem hasznosi lakásán Sánta Lászlónét, a látnok asszonyt, hogy tőle kapjak - első kézből - információkat. Tőle kaptam meg - megfelelő elővigyázatossági lépések megtétele után - naplóját, melynek első részét géppel írták, /valakinek lediktálta/ míg második részét, kb. 1960-tól - mint mondta - a Szűzanya parancsára, az ő ormótlan írásával, maga írta. Csak később hívták fel a figyelmemet a VILÁG nevű polgári lap 1947 szeptember közepétől elindított cikksorozatára. Nem sokkal később ismerkedtem meg az Ethnographia 1962-ben megjelent cikkével. Ebben olvastam, hogy ebben az időben, /1947/ sőt a következő években is, nem csak a környéken, hanem az ország távolabbi vidékein is rendkívül nagy visszhangja támadt a hasznosi csodának. Majd ezeket írja: A csodáról és a forrás gyógyító erejéről számtalan változatban terjedő legendákat a nagy példányszámban terjesztett jegyzőkönyvek és énekek is erősítették... Vissza

Tartalom

Bevezetés 3. oldal
Előzmények 5. oldal
Így kezdődött 7. oldal
Fallóskút 16. oldal
A kápolna 20. oldal
A Mária szobor 24. oldal
A Szentháromság szobor 27. oldal
A forrás 29. oldal
A vaskereszt 32. oldal
További események 33. oldal
Imameghallgatások 37. oldal
Csépé Klára 45. oldal
Szemelvények a Szüzanya hasznosi üzeneteiből 60. oldal
Az események kiértékelése 66. oldal
Befejezés 74. oldal
Függelék
Rendkívüli természeti jelenségek 76. oldal
Szájhagyomány 83. oldal
Fallóskúti énekek 85. oldal
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv