1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütőipari fehértermékek

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 125 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-232-220-7
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ajánljuk e kötetet az élelmiszeriparban dolgozó szakmunkásoknak, betanított munkásoknak abból a célból, hogy szakmai ismereteiket bővítsék, műveltségüket növeljék. Legyenek könyveink tudásuk gyarapításának forrásai, munkájuknak hasznos segítői. Szeretnénk, ha e kötetekből ügyes kis kézikönyvtárat gyűjtenének össze, amely szakmai munkájukban megbízható iránytű lenne.

Tartalom

Péksüteménygyártás
A péksütemény fogalmának meghatározása7
A péksüteménygyártás nyersanyagainak technológiai tulajdonságai7
Termékcsoportok8
Tészakészítés13
Vizestészták14
Tejestészták21
Dúsított tészták26
Tojással dúsított tészták29
Omlós tészták36
Leveles tészták40
Tésztafeldolgozás52
A tészta osztása kézi és gépi működésű osztógéppel52
A tészta osztása és a gömbölyítése szakaszos és folytonos működésű osztó-gömbölyítő géppel52
A tészta mechanikai károsodását korlátozó tésztamutatók53
A tésztagömböt továbbformáló gépek55
Tésztafeldolgozó gépsorok56
Tésztafeldolgozás nyújtógéppel62
Az előnyújtott tészta feldolgozása63
Töltelékkészítés65
Kelesztés67
A kelesztés időtartamát meghatározó tényezők67
Szakaszos kelesztés68
A vetés-előkészítés technikája68
Sütés70
Sütési (sütésigényességi) egyenértékek71
Tárolás, szállítás
Teasütemény-tészták
Gyúrt, omlós teasütemény-tészták75
Kevert, omlós tészták77
Felvert tészták79
A teasütemény-tészták feldolgozása és sütése82
A kenyér táplálkozás-élettani jelentősége
Diétát kiegészítő sütőipari termékek
Rostban gazdag diétás kenyerek90
Szénhidrátszegény, diabetikus termékek92
Nátriumszegény diétás kenyér94
Gliadinmentes (gluténmentes) kenyér96
A sütőipari termékek minősítése
A kenyér és a péksütemény érzékszervi tulajdonságai99
Fizikai tulajdonságok100
Kémiai jellemzők101
Termelési és munkaszervezési alapismeretek
A kemencék teljesítőképessége (kapacitása)106
A kemencék tényleges teljesítőképessége107
A sütést megelőző technológiai szakaszok berendezéseink és gépeinek teljesítőképessége116
A raktártér és a nyersanyag-előkészítő berendezések méretezése116
A tésztakészítő berendezések teljesítőképessége117
A tésztafeldolgozó gépek teljesítőképessége118
Kelesztő- és készterméktárolóeszköz-szükséglet119
A gyártás ütemezése, ütemidő-számítás. A kemencék sütései üteme120
A tésztakészítés és a tésztafeldolgozás ütemezése121

Dr. Schneller Margit

Dr. Schneller Margit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Schneller Margit könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv