1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pozitron 1971-1973. (vegyes számok) (6 db)

A TIT Tudományos-Fantasztikus Klubjának Tájékoztatója

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 497 oldal
Sorozatcím: Pozitron
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A számok részletes felsorolása a tartalomjegyzékben található. Az 1972. 2. szám angol nyelvű.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Tudományos Fantasztikus Irodalmat Kedvelők Köre nem régen alakult az MTESZ-ben. A Kör tagjai és az érdeklődők rendszeresen összejönnek, vitákat, filmvetítéseket tartanak. Egy-egy megmozduláson... Tovább

Előszó

A Tudományos Fantasztikus Irodalmat Kedvelők Köre nem régen alakult az MTESZ-ben. A Kör tagjai és az érdeklődők rendszeresen összejönnek, vitákat, filmvetítéseket tartanak. Egy-egy megmozduláson százak vesznek részt. A Tudományos Fantasztikus Irodalmat Kedvelők Köre az MTESZ Klubhoz tartozik, mely a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének sajátos szervezete.
Az MTESZ tudományos egyesületei (ezeknek száma ma már 27) egy-egy tudományágat, népgazdasági alágazatot, stb. képviselnek. A szakma tudományos fórumát, szakmai szervező és információs bázisát jelentik. A szakma fejlesztése érdekében rendkívül sokszínű munkával adnak segítséget állami szerveknek, intézményeknek, vállalatoknak, tagjaiknak a legkülönbözőbb irányú kapcsolatok megteremtéséhez. A klub valami mást ad. Ennek keretében kötetlenül lehet foglalkozni nem egyesületi jellegű, de a műszaki fejlődést hasznosan szolgáló feladatok megoldásával.
A Klub különböző rétegek (a szakágakhoz tartozó nők, fiatalok stb.) problémáival foglalkozik. Törődik az MTESZ-be tömörült szakmák képviselői és az írók, művészek közötti kapcsolatok ápolásával; segítséget kíván adni az egyesületek tagjainak ahhoz, hogy "hobbyjuknak" (bélyeggyűjtés, turisztika, stb.) élhessenek.
A Klub a Tudományos Fantasztikus Irodalmat Kedvelők Körével szervezi azt a népes tábort is, melyet lelkesen érdekel ez a sajátos műfaj, a tudományos fantázia termékeivel foglalkozó irodalom. Sok vita folyt arról, hol a határa a fantasztikus irodalomnak, hol kezdődik a futurológia, prognózis, távlati tervezés. Egy kétségtelen, hogy a tudományos fantasztikus irodalom (ha egyébként jó alkotásról van szó) azokat a célokat szolgálja, amit a futurológia, prognózis és tervezéstudomány, - ha más módon is, mint ezek. Úgy gondolom, ez a kiadvány jól fejezi ki a Kör céljait, az érdeklődési körét, sőt - mivel teljesen egészében társadalmi munkában Írták és szerkesztették - azt a lelkesedést is, mely a Kör egész tevékenységében megtalálható.

Philip Miklós
MTESZ főtitkárhelyettes Vissza

Tartalom

1971. 1. szám, 1971. 2. szám, 3. szám 500 példányban jelentek meg.

1972. 1. szám 500, 2. szám 300 példányban jelent meg.

1973. 1. szám 400 példányban jelent meg.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv