1.035.513

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Honti Antalról...

Szerkesztő
Róla szól
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bársony
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Sorszámozott kiadás. Gazdagon illusztrálva színes és fekete-fehér fotókkal, reprodukciókkal. A könyv 200 sorszámozott példányban került kiadásra. A könyv papír védődobozban található.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Gyomaendrőd a Hármas-Körös partján található alföldi kisváros. Technikai civilizációt is túlélő csodálatos háborítatlan természeti szépségével, sok-sok kiváló szülöttjei közül is kiemelkedő a... Tovább

Előszó

Gyomaendrőd a Hármas-Körös partján található alföldi kisváros. Technikai civilizációt is túlélő csodálatos háborítatlan természeti szépségével, sok-sok kiváló szülöttjei közül is kiemelkedő a művészet területén maradandót alkotó Honti Antal.
1921. szeptember 17-én született 78 éve során a történelem, a sors nem volt kegyes hozzá, de ő mindig kitartott Gyoma, Gyomaendrőd és a művészet elhivatottsága mellett. Iparművészként, festőként, mecénásként munkáját az igényesség jellemezte. Dolgozhatott textillel, papírral, fával, műanyaggal, rézzel, ecsettel, tollal, bármivel, ízlésbeli engedményt nem tett. Szűkebb hazáját nem hagyta el, munkájával nemcsak Gyoma, Endrőd, Gyomaendrőd, hanem Szeged, Békéscsaba, Mezőtúr, Orosháza, Körösladány, Medgyesegyháza, Mezőgyán intézményeit, vendéglátó egységeit díszítette, szépítette. Vagyont, elismerést nem gyűjtött, de maradandót alkotott. Saját családi házában létrehozott Műhely-Gaélria vonzotta a megye, a térség, és az országrész művészeit, a művészetet pártoló és szerető embereket. Munkáját szerénység mellett, a tudatosság és megszállottság, valamint a célratörés jellemezte, ebben a szellemben nevelte családját, gyermekeit. Művészeti tevékenységéért, sokrétű munkásságáért, önálló kiállításaiért, Képtár, Galéria létrehozásában végzett önzetlen munkájáért elismerésként megkapta a várostól a "Gyomaendrődért Kitüntető Emlékpakettet". Életművéért 1996-ban "Gyomaendrőd Város Díszpolgára" kitüntetést kapott.
Ez a könyv nem életét, hanem eddigi műveinek munkáját foglalja össze és állít emléket.
Kívánom, hogy a még számára elrendelt időt szorgalmas és csendes művészi munkával, jó egészségben töltse szeretett szülőföldjén Gyomaendrődön.

Gyomaendrőd, 1999. október hó

Dr. Dávid Imre
polgármester Vissza

Fülszöveg

Ez a könyv nem Honti Antal életét, hanem eddigi műveinek munkáját foglalja össze és állít emléket.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Honti Antalról... Honti Antalról... Honti Antalról... Honti Antalról... Honti Antalról...

A könyvbe nincs beírva sorszám.

Állapot:
4.600 Ft
2.300 ,-Ft 50
12 pont kapható
Kosárba
konyv