1.035.185

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A mi irodalmunk

Szerző

Kiadó: Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezt a kis irodalomtörténetet nem akartuk adatokkal túlterhelni, - annál kevésbbé, mert a tárgyalás középpontjában mindig a szemelvények állnak, az életrajzok és a fejlődés vonalai csak másodrendű... Tovább

Előszó

Ezt a kis irodalomtörténetet nem akartuk adatokkal túlterhelni, - annál kevésbbé, mert a tárgyalás középpontjában mindig a szemelvények állnak, az életrajzok és a fejlődés vonalai csak másodrendű szerepet játszhatnak.
A hiányzó adatokat minden iskolai kézikönyvben, legpontosabban pedig Pintér Jenő irodalomtörténetében, vagy Ványi Ferenc Magyar Irodalmi Lexikonában találhatja meg népművelő társunk vagy az érdeklődő olvasó.
Az újabb irodalom gazdag sűrűjében csak néhány nélkülözhetetlen csapást törtünk s néhány más, éppoly élvezetes útlehetőségét jelöltük meg takarékosan mért címekkel és nevekkel.
Aki ezt a könyvet a "hiányzó nevek" szempontjából ítélné meg, egészen félreértené szándékunkat. Nem akarhattunk mást, mint kézenfogni a tájékozatlanokat, akik tanácstalanul topognak az irodalom kapui előtt s addig vezetgetni őket, míg soha el nem feledhetően meg nem szokják a maguk lábán való járást.
Elsősorban a falusi nép s a falusi népművelő lebegett a szemünk előtt, de feladatunk az volt, hogy a magyarság belső egységét ápoljuk s mindenkinek mondjunk valamit, aki hisz ebben az egységben. Vissza

Tartalom

Édesgető5
Tájékozódás11
A romantika küszöbéig
Mohácsig25
Szüntelen harcban30
Új lendület46
A nagy félszázad
Vörösmarty85
Katona108
Jósika és Eötvös114
Petőfi119
Arany128
Kemény és Jókai148
Madách150
Tegnap és ma
Az elbeszélők171
A színműírók184
A költők188

Hankiss János

Hankiss János műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hankiss János könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv