1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerződéskötők kézikönyve I-II.

Szerződéskötési útmutató, iratmintákkal, magyarázatokkal

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mai jogászság - így e könyv szerzői és olvasói egyaránt - egy ingerszegény, fantáziátlan tételes jogi környezetben éltek hosszú éveken keresztül.
A civilisztikát, a polgári jogot és üzleti élet... Tovább

Előszó

A mai jogászság - így e könyv szerzői és olvasói egyaránt - egy ingerszegény, fantáziátlan tételes jogi környezetben éltek hosszú éveken keresztül.
A civilisztikát, a polgári jogot és üzleti élet egész jogi hátterét a formaszegénység, a jog másodrendűsége jellemezte. Az elmúlt 4-5 év jogi „forradalma" ezen a helyzeten gyökeres változásokat hozott, „csipkerózsika" álmukat alvó jogintézmények éledtek fel, a tételes jog és a joggyakorlat történelmi távlatban nézve pillanatok alatt alkalmazkodott a megváltozott viszonyokhoz.
A társasági törvény, a csődtörvény, a pénzintézeti törvény, a szövetkezeti törvény, az új Munka Törvénykönyve, hogy a hosszú sorból csak a legalapvetőbb változásokat eredményező produktumokat említsem, alapjaiban formálta át az üzleti élet jogi „infrastrukturáltságát", megújította, átalakította az ország egész jogi kultúráját. Természetesen e pozitív változások a magyar jogászság részére egyszerre jelentenek lehetőséget és kihívást.
A korábbi jogi tudás értéke a megújhodási képesség nélkül elenyészik. Az ország gazdasági felemelkedése ma már nyilvánvaló, hogy attól is függ, hogy a XX.század végén miként sikerül adaptálnunk a tételes jogba és a joggyakorlatba a modern piaci viszonyokhoz kapcsolódó nemzetközi jogfejlődést.
Vissza

Tartalom

I. KÖTET
I. fejezet: Társasági és cégjogi szerződések és iratminták
II. fejezet: Szövetkezeti jogi szerződések és iratminták
III. Pénzügyi jogi szerződések és iratminták

II. KÖTET
IV. fejezet: A csődeljárással, a felszámolással és a végelszámolással kapcsolatos iratminták
V. fejezet: Munkaügyi iratminták
A munkaviszonnyal, közalkalmazotti jogviszonnyal kapcsolatos megállapodások, jognyilatkozatok, a kollektív szerződés szabályozási lehetőségei.
VI. fejezet: Családjogi, tartási házassági szerződések és iratminták
VII. fejezet: Külkereskedelmi szerződésminták
VIII. fejezet: Polgári jogi szerződések
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv