1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer-áruismeret III.

a kereskedelmi szakmunkásképzés számára

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 210 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 963-220-635-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Fűszerek és ízesítőszerek5
Fűszerek6
Hazai fűszerek8
Külföldi fűszerek13
Ízesítőszerek19
Étkezési só20
Kiegészítő anyag
Érdekességek a fűszerek köréből25
Tartósított élelmiszer-készítmények31
Hőkezeléssel (sterilizálással) tartósított élelmiszer-készítmények32
Zöldségkonzervek32
Gyümölcskonzervek34
Húskonzervek36
Halkonzervek38
Vegyes összetételű konzervek (készételkonzervek)41
Gyorsfagyasztással tartósított élelmiszer-készítmények42
Vízelvonással tartósított élelmiszer-készítmények44
Cukrozással tartósított élelmiszer-készítmények45
Savanyítással tartósított növényi eredetű készítmények46
Diétás konzervek és bébiételek47
Kiegészítő anyag
A magyar konzerv- és hűtőipar fejlődése, népgazdasági jelentősége49
A sterilizálással és gyorsfagyasztással végzett tartósítás főbb technológiai munkafolyamatai51
Hidegkonyhai készítmények59
Szendvicsek60
Saláták61
Tojásételek63
Hidegsültek és halételek64
Kocsonyák és aszpikos készítmények65
Kiegészítő anyag
A hidegkonyhai termékek és a korszerű táplálkozás kapcsolata67
A hidegkonyhai termékek készítésének műveletei69
Italok73
Alkoholtartalmú italok73
Borok74
A sör101
Szeszesitalipari készítmények106
Alkoholmentes italok117
Üdítő italok117
Gyógyvizek122
Kiegészítő anyag
Az alkohol élettani hatása124
A tokaji borok dicsérete125
A pezsgőgyártás hagyományai130
Gyümölcsborok132
Külföldi pálinkakészítmények133
Koffeintartalmú élvezeti szerek137
A kávé138
Nyerskávé139
Pörkölt kávé142
Kávékivonat145
A tea146
Teakivonat151
Kiegészítő anyag
A kávé- és teafogyasztás története151
A dohányipar termékei158
Cigaretták, cigarettatípusok162
Szivarok, szivartípusok162
Pipadohányok, pipadohánytípusok163
Kiegészítő anyag
A dohány feldolgozása165
A dohányzás története166
Vegyi áruk168
Háztartási tisztítószerek168
Mosószappanok169
Mosószerek172
Kozmetikai készítmények177
Pipereszappanok178
Borotválkozó szerek179
Fog- és szájápolási szerek180
Hajápoló szerek181
Bőrápoló szerek182
Csecsemőápoló szerek182
Illatosító készítmények183
Kiegészítő anyag
A mosóhatás184
Egyéb háztartási tisztítószerek187
Fejezetek a kozmetika történetéből189
Szótár195
Felhasznált és ajánlott irodalom205
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv