1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A törvény ökle

avagy kalandorok és cinkosok az állam szolgálatában

Szerző

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 450 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-063-829-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Van egy Állam. Egy Állam, mely Európa közepén ezeréves múltra tekint vissza. Egy Állam, melyet az ősök utolsó fejedelme, az Állam első királya, erőskezű és megalkuvások nélküli István hozott létre.... Tovább

Előszó

Van egy Állam. Egy Állam, mely Európa közepén ezeréves múltra tekint vissza. Egy Állam, melyet az ősök utolsó fejedelme, az Állam első királya, erőskezű és megalkuvások nélküli István hozott létre. István, a későbbi Szent király, ki hatalmi vágyak keltette belső viszályokat eréllyé és az Állam érdekében megalkuvások nélkül számolta fel.
Van egy Állam, melynek első Törvényeit az Államalapító fektette le. Törvényeket alkotott, melyek biztosították az Állam rendjét, egységét és tekintélyét. Szent István Államát tekintély és tisztelet övezte a korabeli Európában.
Államalapító Szent István eréllyel uralkodott. Nem biztosított Törvények alóli kihívásokat, kijátszási lehetőségeket kegyenceknek sem. Ő tudta azt, hogy mindazok aláássák az Állam Egységét, Kendjét, Fegyelmét és Tekintélyét.
Szent István Államában Rend és a Fegyelem uralkodott. Törvényes Rend és törvényi Fegyelem.
Az uralkodói Törvények az Állam Törvényei voltak. A Törvények mindenki számára kötelező szabályok voltak.
Az Állam közösségének minden egyes tagja tudta, hogy a Törvényhez, a közösségi szabályokhoz tartania kell magát a harmonikus együttélések érdekében.
Aki Törvényt szegett, aki Törvényt sértett, az nem elnéző simogatásra, álságos jutalomra, hanem megalkuvások, kivételezések és kegyelmek nélküli szigorú büntetésre, az uralkodó és az Állam közösségének haragjára, a Törvény Öklének csapására, a büntetések elfogulatlan lesújtására számíthatott. Kíméletlenül és következetesen. Vissza

Fülszöveg

Államok történelmei bizonyítják, hogy megmaradásuk, felemelkedésük, majd gazdagságuk nem az állami döntési pozíciókba kerültek önző, egyéni érdekeiket előtérbe helyező kicsinyes állami alkalmazású vezetők cselekvéseinek eredményei. Az olyan Államok, ahol a magas hivatali pozíciókat elnyert Államtagok társpolgárként, egyenrangú Államtagként, igazságos rendtartással kezelték az irányítottakat, ahol tudatában voltak annak, hogy az Államot alkotó emberi teremtményeknek érdekeltnek kell lenniük az Állam ügyeiben, igazságosságában, így sikereiben és minőségében, ahol az Állam Törvényeinek alkotásaiba közvetlenül vagy közvetetten, de hiteles képviselők által szólhattak bele, ahol a bizalomra méltatott választottak és kinevezettek az Állam Törvényeit és esküiket nem árulták el, mert tevékenységeik hiteles kontrolljaitól is tarthattak, nos azok az Államok lettek a szellemiekben és anyagiakban gazdagok.
A követendő példákat mutatók."

Buza O. Nándor

Buza O. Nándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Buza O. Nándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A törvény ökle
Állapot:
1.980 Ft
990 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv