1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Krisztus végidőre vonatkozó példázatai

Bibliatanulmányok - 1997. III. negyedév

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 76 oldal
Sorozatcím: Bibliatanulmányok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mostani negyedévben Krisztus példázatainak egy csoportját fogjuk átgondolni és megbeszélni. A sok példatörténet közül azokat válogattuk ki, amelyek korunkban különösen fontos és időszerű... Tovább

Előszó

A mostani negyedévben Krisztus példázatainak egy csoportját fogjuk átgondolni és megbeszélni. A sok példatörténet közül azokat válogattuk ki, amelyek korunkban különösen fontos és időszerű tanításokat, felhívásokat tartalmaznak. A példázatok talán a legismertebb bibliai részek közé tartoznak. Ezért is szükséges, hogy még nagyobb figyelemmel olvassuk, és igyekezzünk Jézus tanításait minél pontosabban megérteni.
Az egyes tanulmányok átgondolása előtt mindenképpen olvassuk el többször is, figyelmesen az adott példázatot, szövegkörnyezetével együtt. Figyeljük meg, mire válaszol Jézus, mire akarja tanítani hallgatóit, tehát mi a fő mondanivaló. Sokszor azonban az apró mozzanatok is nagyon fontosak, ezért az egyes szavak, utalások értelmét is próbáljuk az ige fényében megérteni.
Jézus azt kívánja, hogy megnyíljanak a szemeink a mennyei dolgok, Isten országa és igazsága számára. Különösen ezek, a végidő kereszténységét figyelmeztető példázatai ébresszenek fel bennünket, és késztessenek arra, hogy sokkal inkább keressük az oda fel valókat, mint eddig. Legyünk mindig tudatában annak, hogy mi Krisztus képviselői vagyunk, akikre szolgálatot bízott. Ezek a példázatok is tegyenek alkalmassá az ő fogadására: "Legyenek a ti derekaitok felövezve, és szövétnekeitek meggyújtva. Ti meghasonlók az olyan emberekhez, akik az ő Urukat várják, mikor jő meg a menyegzőről, hogy mihelyt megjő és zörget, azonnal megnyissák néki." (Lk. 12:35-36) Vissza

Tartalom

Bevezetés5
Krisztus célja a példázatokkal7
A kenyeret kérő barát12
A hamis bíró és az özvegyasszony17
Az adós szolga23
A búza és a konkoly29
A két fiúról szóló példázat34
A szőlőmunkások jutalma39
A nagy vacsora44
A menyegzői ruha51
Példázat a két szolgáról55
A tíz szűz példázata60
A kiosztott talentumok66
A juhok és kecskék szétválasztása73
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv