1.035.166

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Menedzsment kontroll

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Vezetési és Szervezési Tanszék
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar gazdaság fejlődésének egyik kulcskérdése, hogy miképpen teremthető meg az erőforrások racionális felhasználásán alapuló piackonform vállalati magatartás. Ennek viszont alapvető feltétele a... Tovább

Előszó

A magyar gazdaság fejlődésének egyik kulcskérdése, hogy miképpen teremthető meg az erőforrások racionális felhasználásán alapuló piackonform vállalati magatartás. Ennek viszont alapvető feltétele a ráfordítások pontos mérhetősége és a teljesítmények értékelhetősége. Mindez azonban felveti az átfogó - a vállalatvezetés munkáját támogató - tervezési, ellenőrzési és értékelési rendszerek szükségességét.
Robert N. Anthony könyve (The Management Control Function), ebben a témában alapműnek számít. Anthony professzor a Harvard Egyetem legismertebb oktatói közé tartozik; nemzetközi szaktekintély a számvitel )különösen a vezetői számvitel), és a menedzsment kontroll területén. Műveiből a világ számos országa business school-jaiban tanulnak.
A könyv lefordítása egybeesik a Budapesti Közgazdaságtudomány Egyetem Vezetési és szervezési tanszéke által a graduális képzés keretében elindított Menedzsment kontroll tárgy oktatásával. Ennek is köszönhető a Harvard "Business School Press - mint az eredeti kiadó - nagylelkű támogatása: a copyright átadása. Ezúton is kifejezzük köszönetünket e nagyhírű intézménynek, hogy segíti oktató munkánkat, a menedzsment kontroll meghonosítását az egyetemi képzésben.
A könyv magyar nyelvre történt fordításának első változataiban Bodnár Viktória, Császár Csaba, Hamza Enikő, Makay László, Parádi Tamás, és Vidor Győző munkájára támaszkodhattam. Köszönet érte.
A végleges változat elkészültéhez nagyban hozzájárult Bodnár Viktória és Császár Csaba, mint társszerkesztők. Munkájukról csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok.
Bízom benne, hogy e könyv magyarországi megjelenésében közreműködők szellemi-fizikai ráfordításai megtérülnek, s Robert N. Anthony professzor műve népszerű lesz diákjaink, és a téma iránt érdeklődők körében. Vissza

Tartalom

A SZERZŐ ELŐSZAVA
ELŐSZÓ A MAGYAR KIADÁSHOZ
1. BEVEZETÉS ÉS ELŐZETES ÁTTEKINTÉS 8
2. A MENEDZSMENT KONTROLL HATÁRVONALAI 26
3. A MENEDZSMENT KONTROLL KÖRNYEZETE 56
4. OPERATÍV TEVÉKENYSÉGEK MENEDZSMENT KONTROLLJA 72
5. PROJECTEK MENEDZSMENT KONTROLLJA 90
6. INFORMÁCIÓS RENDSZEREK A MENEDZSMENT KONTROLL SZÁMÁRA 107
7. A MENEDZSMENT KONTROLL GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSÁT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK 127
JEGYZETEK 146

Robert N. Anthony

Robert N. Anthony műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Robert N. Anthony könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv