1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Román nyelvkönyv

Középiskolások és magántanulók számára

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Nemzeti Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 475 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Román  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-19-3206-5
Megjegyzés: 3. kiadás. Tankönyvi száma: 33 321. Fekete-fehér ábrákkal, fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a nyelvkönyv a román nyelvet tanulni szándékozók széles táborának készült. Célja, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik egyénileg vagy szervezett csoportokban el akarják sajátítani a... Tovább

Előszó

Ez a nyelvkönyv a román nyelvet tanulni szándékozók széles táborának készült. Célja, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik egyénileg vagy szervezett csoportokban el akarják sajátítani a latinból származó újlatin nyelvcsalád keleti változatát, amely olyan nyelvekkel tart szoros rokonságot, mint az olasz, a francia vagy a spanyol.
A nyelvkönyv gyakorlati szempontokat vesz figyelembe, de nyelvtani anyagát tekintve nem törekszik teljességre. A nyelvtani magyarázatok megértéséhez azonban feltétlenül szükségesek a magyar nyelvtani ismeretek.
A nyelvkönyv egy hangtani bevezetőt, harmincöt leckét, nyelvtani összefoglaló táblázatokat, a feladatok megoldásának kulcsát, román-magyar szójegyzéket, nyelvtani tárgymutatót tartalmaz.
A hangtani bevezető a román nyelv hangjainak helyes kiejtését, a hangoknak írásban való - esetenként sajátos - rögzítési módját, valamint a szavak hangsúlyozását kívánja gyakoroltatni.
A leckék közül az első tizenöt olyan alapvető nyelvtani és nyelvi ismereteket tartalmaz, amelyek fontos építőelemei a román nyelvnek, és elsajátításuk a magyar nyelvet beszélőknek több-kevesebb nehézséget okoz (például: a főnevek és melléknevek neme, a többes szám jele, az egyeztetés nemben és számban, a többféle névelő, a személyes névmások hangsúlyos és hangsúlytalan alakjai, a négyféle igeragozás stb.). Mindezek alapos ismerete elengedhetetlen a román nyelv sajátosságainak megértéséhez és középfokon való elsajátításához.
A 16-35. leckékben egy házaspár mindennapi életét, tevékenységét kísérve figyelemmel ismerteti a nyelvkönyv a további nyelvi és nyelvtani tudnivalókat, ösztönözve a nyelv gyakorlati alkalmazását. Vissza

Tartalom

Előszó3
Rövidítésjegyzék5
Bevezetés7
Hangok és betűk7
A román betűk7
A magánhangzók12
A mássalhangzók15
A szavak elválasztásának néhány főbb szabálya19
Ki? Kicsoda21
Mi? Micsoda?26
Kinek van...? Mije van?32
Milyen...?38
Milyen?44
Kik ők? Mik ők? Mijük van nekik?51
Hány? Milyenek?62
Ki mit csinál?71
Hogyan? Mikor?80
Melyik? Melyek? Mely?89
Mit csinál? Mit csinált?97
Kinek a ...? Kié? Kiék? I.106
Kié? Kiék? II.114
Kinek?123
Kit?133
Nyelvtani összefoglaló367
A feladatok megoldásának kulcsa405
Román-magyar szójegyzék435
Nyelvtani tárgymutató470

Borza Lucia

Borza Lucia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Borza Lucia könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv