1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagyatád nagyközség multja és jelene

Megjelent 1933/Helységmonográfia

Szerző

Kiadó: Nagyatád Város Önkormányzata
Kiadás helye: Nagyatád
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 71 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN: 963-03-7457-9
Megjegyzés: Az 1933-ban Nagyatádon, Szerzői kiadásban megjelent könyv reprint kiadása. Melléklettel. Védődobozban. 500 példányban jelent meg. Néhány fekete-fehér fotóval és ábrával. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szebb feladat aligha juthat magyar embernek osztályrészül, mintha hazájának nyelvét, földjét, történelmét taníthatja, ismertetheti.
És bármilyen kicsiny legyen is egy-egy részlet, tanulmányozásra... Tovább

Előszó

Szebb feladat aligha juthat magyar embernek osztályrészül, mintha hazájának nyelvét, földjét, történelmét taníthatja, ismertetheti.
És bármilyen kicsiny legyen is egy-egy részlet, tanulmányozásra mindenkor érdemes, mert a részletekből tevődik össze az egész magyar haza képe, igazi ismerete.
Az ember érdeklődési körébe elsősorban környezetének jelenségei, jelenségcsoportjai esnek: miért is elsőrendű szellemi szükségletünk, hogy szűkebb hazánk, szülőföldünk múltját, jelenét, helyzetét, társadalmát, annak munkásságát ismerjük, hogy tudatosan illeszkedhessünk bele abba a munkaközösségbe, amely a nemzet életének, gazdasági és kulturális fejlődésének, habár szerény, de nem jelentéktelen rugója.
E mű szerzője: Burics László polgári iskolai tanár úr, nagy szorgalommal, odaadással gyűjtötte össze és dolgozta fel a Nagyatád nagyközségre, - járásunk székhelyére, - vonatkozó földrajzi, történelmi, közművelődési, közegészségügyi, ipari és kereskedelmi adatokat. De ezenkívül igyekezett az egyes jelenségek okait is felderíteni, hogy a lehetőséghez képest indokolt földrajzi képet nyújthasson. Vissza

Tartalom

I. Fekvés, határ, nagyság 5
II. Földkéreg, felszín 6
III. Éghajlat 9
IV. Vízrajz 12
V. Talaj, növénytakaró 17
VI. Állatvilág 19
VII. Lakosság 20
VIII. Foglalkozás 40
IX. Település 59
X. Közigazgatás 62
XI. Függelék 63

Burics László

Burics László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Burics László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv