1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Érettségi feladatsorok földrajzból

Közép- és emelt szint/+ megoldások magyarázattal

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 287 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-9624-66-5
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, térképekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A földrajz érettségihez kapcsolódó kiadványunk újszerű: tartalmazza az eddigi összes középszintű és emelt szintű érettségi feladatsort és ezek megoldásait. A megoldásokat kiegészítéssel,... Tovább

Előszó

A földrajz érettségihez kapcsolódó kiadványunk újszerű: tartalmazza az eddigi összes középszintű és emelt szintű érettségi feladatsort és ezek megoldásait. A megoldásokat kiegészítéssel, magyarázattal láttuk el, ezzel is segítve a felkészülést. A földrajz érettségi vizsgakövetelménye tartalmazza az általános iskolai természet- és regionális földrajzi tananyagot is. Ezért a vizsga sikeres teljesítéséhez szükség van az alapfokú oktatásban tanultak szintézisére, valamint a középiskolában elsajátított ismeretek alapján történő újraértelmezésére. Mind a középszintű, mind pedig az emelt szintű írásbeli vizsgán a hagyományos feladatok kiegészülnek az ismeretek alkalmazását igénylő feladattípusokkal. Különösen nagy hangsúlyt kapnak a gyakorlati alkalmazást igénylő feladatok a középszintű vizsgán. Változott a földrajzi atlasz használatának lehetősége is: használható a középszintű írásbeli vizsgán a feladatlap II. részénél. A topográfiai ismereteket ellenőrző, először megoldandó I. résznél nem használható, az emelt szintű írásbeli vizsgán egyáltalán nem használható atlasz. Tartalmi szempontból is vannak új vonásai a vizsgának. A földrajzi ismeretrendszerben a korábbiakhoz képest nagyobb teret kapott a társadalomföldrajzi szemlélet. Ennek megfelelően a feladatok között szerepelhetnek a napi gazdasági folyamatokkal, társadalmi-gazdasági élettel kapcsolatos kérdések is. Emellett a korábbiakhoz képest hangsúlyosabb a környezeti tartalom, amely a természetföldrajzi és a társadalomföldrajzi témákhoz egyaránt kapcsolódhat. A felkészülés során nagyon hasznos a vizsgakövetelményeket (témakörök, topográfia, fogalmak) ismerni, hiszen ez tartalmazza, hogy adott szinten mit kell tudni. Ajánlatos tanulmányozni a tankönyvek képeit, ábráit, hiszen ezek visszaköszönhetnek az írásbeli feladatlapokban. Nagyon fontos a földrajzi atlasz alapos ismerete. Középszinten nagyon nagy segítséget nyújthatnak az atlaszban található ismeretek. Emelt szinten viszont fejből kell tudni az atlaszban lévő ismereteket. A csillagászati és térképészeti számítási feladatokhoz szükség lehet néhány képletre. Mivel függvénytáblázat nem használható a földrajz érettségi vizsgán, a legfontosabb terület-, felszín-, térfogat számításokkal tisztában kell lenni (négyzet, téglalap, kör, kúp, gömb stb.). Az írásbeli vizsgák során ajánlatos egy feladat összes részfeladatát végigolvasni, mert később egy részkérdés segíthet a megoldásban. Reméljük, hogy kiadványunk hatékony segítséget nyújt mindkét szinten az írásbeli érettségire való felkészülésben.

Vissza

Tartalom

Előszó 5
Módszertani bevezető 6
Középszint 19
1. Feladatsor 20
2. Feladatsor 30
3. Feladatsor 42
4. Feladatsor 54
5. Feladatsor 66
6. Feladatsor 79
Emelt szint 91
7. Feladatsor 92
8. Feladatsor 109
9. Feladatsor 129
10. Feladatsor 149
11. Feladatsor 168
12. Feladatsor 189
Javítási, értékelési útmutató - középszint 208
1. Feladatsor megoldások 208
2. Feladatsor megoldások 213
3. Feladatsor megoldások 218
4. Feladatsor megoldások 223
5. Feladatsor megoldások 228
6. Feladatsor megoldások 233
Javítási, értékelési útmutató - emelt szint 238
7. Feladatsor megoldások 238
8. Feladatsor megoldások 247
9. Feladatsor megoldások 255
10. Feladatsor megoldások 263
11. Feladatsor megoldások 271
12. Feladatsor megoldások 280
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv