1.035.460

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Új szlovák-magyar szótár I.

Novy slovensko-madarsky slovnik/Szlovák-magyar rész

Szerző
Lektor

Kiadó: Pravda
Kiadás helye: Moszkva
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 828 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Szlovák  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Teljes 16 esztendő telt el szótárunk II. kiadásának megjelenése óta. Ámbár ez a kiadás már régen teljesen elfogyott, a sokféle háború-okozta nehézség miatt új kiadásra gondolni sem lehetett, s a... Tovább

Előszó

Teljes 16 esztendő telt el szótárunk II. kiadásának megjelenése óta. Ámbár ez a kiadás már régen teljesen elfogyott, a sokféle háború-okozta nehézség miatt új kiadásra gondolni sem lehetett, s a nagyközönség éppen akkor nélkülözte a szótárt, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rá.
A lefolyt 16 év alatt óriásit változott a világ. Népi demokráciák keletkeztek, amelyek egyik céljukul azt tűzték ki, hogy a kiteljesített kultúrát eljuttassák a legszélesebb dolgozó tömegek közé. Munkásságuk nyomán a nyelv is hatalmas fejlődésnek indult, szókincse gyarapodott, mert az új fogalmak jelölésére meg kellett teremtenie az alkalmas kifejezéseket.
A szótáríró a nyelv anyagkészletének fotografusa, a jó szótár tehát ennek a nyelvi anyagkészletnek a megjelenés időpontját feltüntető, hű képsorozata. Ez volt a mi célkitűzésünk is; mi is jó fotografusok akartunk lenni: szótárunk teljes anyagát átdolgoztuk, kiegészítettük, de a nyelv régebbi anyagkészletét sem csorbítottuk meg, mert a szótárforgatónak lépten-nyomon szüksége lehet rá. Éppen ezért meg kellett hagynunk a korcsszavakat is, azonban az = jelével mindig melléjük tettük a jó kifejezéseket. A szótár forgatója rögtön észreveszi, hogy helytelen kifejezésről van szól, amely helyessel van pótolva.
Munkánkat a nagyközönség szíves jóindulatába ajánljuk.

Bratislava, 1950 őszén

A szerzők Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv