1.054.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Végig az uton

Regény

Szerző

Kiadó: Dick Manó Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói félvászon kötés
Oldalszám: 214 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Korvin Testvérek grafikai műintézete, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből (9. oldal):

Nem rejtelmes többé nekem a halál.
Nem az a meglepetés, amelyre rejtőzködő és gondolni sem mert gondolattal várunk, amelyre örökké készülődünk és ha itt van, ha... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből (9. oldal):

Nem rejtelmes többé nekem a halál.
Nem az a meglepetés, amelyre rejtőzködő és gondolni sem mert gondolattal várunk, amelyre örökké készülődünk és ha itt van, ha egyszer komolyan szemtől szembe találjuk, ha egy közellevőnket ragadja el, mégis úgy meghökkenünk tőle, mintha soha nem is gondoltunk volna rá, mintha csak ez az egy haláleset most, először történt volna meg a világon.
A szemébe néztem a halálnak, hetekig láttam közeledni, jönni, kopogni, dörömbölni, meghitt ismerősöm lett, sokat gondoltam rá, vártam s amikor végleg lezárt nékem két oly kedves szemet, talán könnyezve, meghatottan, talán sok fájdalommal is, de mindenesetre nyugodtan és hidegen mondtam:
- Igen... Tudom... Ez az!
És még határozottabb lett bennem a meggyőződés, hogy nem szabad törődni vele. Nem kell fontosnak tartani, ahogy nem fontos az élet sem. Éppen olyan jelenség az egyik, mint a másik.
Jelensége az eddig megoldhatatlan rejtelemnek, amit világnak hívunk. Jelensége a kegyetlen, nekünk céltalan rendszernek, az oktalan rendeltetésnek, amely világra dobott bennünket.
Az évezredes nevelés, a magunk önző szeretete hitette el velünk, hogy fontos az élet és fontos a halál, és hogy a születés és elmúlás mesgyéje között fontosak vagyunk mi magunk is... Vissza

Pásztor Árpád

Pásztor Árpád műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pásztor Árpád könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem