1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csitri Erzsi

és egyéb elbeszélések

Szerkesztő

Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 125 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Öt egész oldalas képpel illusztrálva. Ezt a könyvet, amelyet a kezében tart, kiadta, illusztráltatta, szedte, körforgógépein nyomta és bekötötte a Tolnai-nyomda Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Csitri Erzsike

Szép, bérces vidéken, lombos tölgyerdőkkel borított hegyek aljában, ezüstvízű kanyargó folyócska partján terült el Füzesfalva, még pedig olyan mély... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Csitri Erzsike

Szép, bérces vidéken, lombos tölgyerdőkkel borított hegyek aljában, ezüstvízű kanyargó folyócska partján terült el Füzesfalva, még pedig olyan mély völgyben, hogy az arra járó vándor mindég csak úgy véletlenül fedezte fel, ha történetesen lenézett egy-egy dombtetőről. Ilyenkor látta csak meg a szép, kerek völgyben elterülő falucskát, mely olyan volt, mintha épületeit játékházak gyanánt pajkos gyermekek szórták volna szerteszét. Egyik helyen oly messze voltak egymástól, s úgy hátat fordítottak egymásnak, mint két haragos ellenfél, míg a falu másik végén olyan tömött, rendetlen csoportban szoronkodtak, mint valami gazdátlan, megijedt nyáj.
Csakhogy aki a füzesfalvi népet ismerte, az aztán nem is csodálkozott a falunak meglehetősen elhanyagolt külsején. Mert a lakosság bizony szegény volt; s ha élni akartak, ugyancsak szorgalmasan kellett a fa- és agyagedénykészítéssel meg a kosárfonással foglalkozniok; s így arra már nem igen maradt idejük, hogy a házukat csinosítgassák. Vissza

Tartalom

Csitri Erzsike3
A ferde torony57
A "Cirmos"85
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!110
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Csitri Erzsi Csitri Erzsi Csitri Erzsi Csitri Erzsi Csitri Erzsi Csitri Erzsi Csitri Erzsi Csitri Erzsi

A könyv gerince vászonnal pótolt. Belülről megerősített példány. A címlap hátulján tulajdonosi bejegyzés található. Egy oldalon bejegyzés és ragasztásnyom látható.

Állapot:
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
11 pont kapható
Kosárba
konyv