A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Gazdasági Évkönyv 1945-1947

Szerző

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 415 oldal
Sorozatcím: Magyar Gazdasági Évkönyv
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Hungária Hírlapnyomda Rt. nyomása, Budapest. Korabeli hirdetésekkel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Beszámolót adunk az elmúlt két és fél esztendő eseményeiről. Vázoljuk a világpolitikai helyzetet, ennek kihatását a gazdasági eseményekre. Részletesen ismertetjük a magyar gazdasági élet egyes... Tovább

Előszó

Beszámolót adunk az elmúlt két és fél esztendő eseményeiről. Vázoljuk a világpolitikai helyzetet, ennek kihatását a gazdasági eseményekre. Részletesen ismertetjük a magyar gazdasági élet egyes ágazatainak jóformán a semmiből elindult igen hasznos és értékes fejlődését.
Aki végiglapozza vagy végigolvassa e könyvnek egyes fejezeteit, minden fejezet minden oldalán találkozik egy-egy szemaforral, amely vagy egy számnál, vagy egy kifejező félmondatnál megállást parancsol. A számok a fejezetek elején rendszerint alacsonyak, a szegénységet, a nincstelenséget tükrözik, a fejezetek végére megnőnek és egy izmosodó, erőteljes fejlődést mutató gazdasági életet tárnak elénk.
Szegényen, elesetten kezdtük az életet 1945. január 19-én. Nagy utat tettünk meg és sokszor torpant meg itt és körülöttünk a világ. Egymáshoz vágódtak emberi kétségek, ellentétes eszmei áramlatok, de a magyar termelést, a magyar munkát sohasem érte összeütközés.
Sokszor szólalt meg a túl ércesen hangzó, tempót diktáló irányzat erőteljes hangja, félénken suttogott a várható eredményekben kételkedők bizalmatlansága, de a középen, ott ahol az izzadó magyar paraszt, az izmait feszítő magyar munkás és a tehetségesen invenciózus értelmiség állott, ott csak az agysejtek mozgását, csak a munka ütemét lehetett hallani. Ezeknek segítségével mentünk előre, így születtek az eredmények.
Ezúton is köszönetet mondunk kitűnő munkatársaimnak - akiknek neve az egyes fejezetek élén szerepei - értékes munkájukért, az olvasót pedig kérem, fogadja színesen e könyvet és becsülje meg a magyar munka eredményeit.

Budapest, 1947. október.
KÜGYI-VIRÁGH LÁSZLÓ Vissza

Tartalom

Előszó - - - - - - 5
A világgazdaság politikai háttere'- - - - - - - 11
A világgazdaság két és fél éve - - - - - - 43
Gazdasági csúcsintézményeink - - - - - - - 73
Infláció - stabilizáció - - - - - - - 97
Hitelszervezet -- - - - - - - - - - 131
Gyáripar - - - - - 164
A magánbiztosítás 1945-1946-ban - 195
Külkereskedelem - - - 227
Közellátás 247
1000 nap krónikája - - - - - - 275
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv