1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó gazdálkodási ismeretek

Üzletvezetőképző tanfolyam

Szerző
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 275 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Közgazdasági alapfogalmak7
Szükségletek, javak, szolgáltatások7
Kereslet, kínálat piac9
A gazdálkodás15
Érték - ár17
Nemzeti jövedelem19
Az állami költségvetés20
A bankrendszer22
A vállalatok irányítása, ellenőrzése, felépítési rendszere, alkalmazott üzemeltetési formák24
Az állami vállalat24
Gazdasági társaságok28
A szövetkezetek38
Az állami vállalatok irányítása40
A vendéglátó vállalatok irányítása41
A vendéglátó vállalatok felügyelete és ellenőrzése43
A vendéglátó vállalatok felépítése48
Üzemeltetési formák a vendéglátásban53
Árképzés a vendéglátásban64
Az árak felépítése, csoportosítása64
Az árformák és alkalmazásuk a vendéglátásban68
A vendéglátás árképzése70
Árképzési példák75
Az árrészint alakulásának ellenőrzése jövedelemérdekeltségű üzletekben85
A szolgáltatások árképzése88
A vendéglátó üzletek számvitele90
A gazdálkodás célja, folyamata90
A vállalati (üzleti) gazdálkodással kapcsolatos fogalmak92
A számvitel célja és tagolása93
Számviteli alapfogalmak96
A szoros elszámolású üzletek ügyvitele103
Forgalmi és pénztárjelentés104
Számlaellenőrzés a vállalat központjában126
Az új üzemeltetési formában működő üzletek ügyvitele128
Az egyéni vállalkozó, a kisebb gazdasági társaságok által üzemeltetett vendéglátó üzletek ügyvitele131
A vendéglátó üzletek elszámoltatási rendszere141
A leltár141
Az elszámoltatás148
Anyagi felelősség a leltárhiánnyal kapcsolatban169
A leltáreredmények kivizsgálása és az eltérések okai171
Eszközgazdálkodás176
Az eszközgazdálkodáshoz kapcsolódó számítások179
Az eszközök csoportosítása182
Az állóeszközök186
Beruházások188
A forgóeszközök197
Eszközfenntartás197
Az állóeszközök nyilvántartása197
A kereskedelmi fogyóeszközök nyilvántartása198
A munkaruhák és védőöltözetek nyilvántartása200
Az üzletvezetők feladatai az eszközgazdálkodással kapcsolatban201
A munkaerő- és bérgazdálkodás208
A munkaerő-gazdálkodás208
A munkabér-gazdálkodás214
Az új üzemeltetési formában működő üzletek munkaerő- és bérgazdálkodása223
Az üzletvezető feladatai a munkaerő- és bérgazdálkodásban229
Az eredménygazdálkodás232
Az árrés232
A költségek236
A jövedelmezőség244
Az üzletvezető feladatai a jövedelmező gazdálkodásban244
Eredménygazdálkodás a jövedelmérdekeltségű üzletekben246
A jövedelem szabályozása a vendéglátó vállalatoknál249
A vendéglátás tervezése252
Az üzleti tervezés252
Az áruforgalmi terv253
Az árrés tervezése260
A létszám tervezése262
A költségek tervezése264
A jövedelmezőség tervezése266
Az új üzemeltetési formában működő üzletek tervezése270
Felhasznált irodalom274

Szuly Mikesné

Szuly Mikesné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szuly Mikesné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv