1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Santa Balbina Bazilika

Róma

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Makrovilág Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 46 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyar Egyházunk és Nemzetünk számára megtisztelő hagyomány, hogy az ország mindenkori prímását a Szentatya a bíborosok kollégiumába hívja. A kinevezésem utáni esztendőben, 2003. szeptember 28-án... Tovább

Előszó

Magyar Egyházunk és Nemzetünk számára megtisztelő hagyomány, hogy az ország mindenkori prímását a Szentatya a bíborosok kollégiumába hívja. A kinevezésem utáni esztendőben, 2003. szeptember 28-án az a kitüntetés ért, hogy II. János Pál pápa a bíborosok testületébe választott. A bíborosok megbízatása, feladata és felelőssége, hogy közvetlen segítői legyenek Szent Péter utódjának. Nemcsak erős hitükkel, szakértelmükkel és tapasztalatukkal segítsék a világegyház kormányzását, hanem példaadó hűségükkel és áldozatvállalásaikkal is a földi zarándoklásátjáró egyház javára legyenek.
A középkorban a pápák az Örök Városban, vagy az Apostoli Szentszék állomáshelyein maguk mellett tartották a bíborosokat. Később a bíborosok többsége különböző egyházmegyék főpásztoraként működött. Ám megtartották az ősi hagyományt, hogy Rómában a Szentatya egy-egy templomot jelölt ki számukra. így nyertem el Tőle címtemplomul az ókeresztény örökséget hordozó, Santa Balbina vértanú szűz tiszteletére emelt bazilikát. Magyar egyházunk számára fontos - és Szent István örökségeként is hordozzuk -, hogy jelen legyünk az apostolfejedelmek városában. Kívánom, hogy más intézményeink, templomaink és kápolnáink mellett ez a címtemplom is vonzza a magyar zarándokokat. Kérem a magyar katolikus híveket, hogy a római zarándoklataik alatt, de otthon, a magyar földön is emlékezzenek meg imáikban országuk prímásáról, hogy felelősségteljes főpásztori szolgálatomat nemzetünknek javára és a katolikus egyház erősödésére tudjam betölteni.
Isten áldása legyen minden magyar krisztushívőn és egész népünkön, Nagyasszonyunknak, a Boldogságos Szűz Máriának áldott közbenjárása erősítsen bennünket katolikus hitünkben és hazaszeretetünkben. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv