1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Napló 2009

Egészséges életmód 10-14 éveseknek

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 92 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szia Tizenéves!
Érdekes naplót veszel a kezedbe. Az egészség kis könyvét, napló formájában. Minden hétre esik benne néhány jó tanács, fontos gondolat, amely-nek segítségével az egészséged... Tovább

Előszó

Szia Tizenéves!
Érdekes naplót veszel a kezedbe. Az egészség kis könyvét, napló formájában. Minden hétre esik benne néhány jó tanács, fontos gondolat, amely-nek segítségével az egészséged megőrizheted. Mert az egészséget védeni, őrizni, sőt mi több fejleszteni kell. Már fiatalkorban is.
Ilyenkor alakulnak ki ugyanis az emberben azok a szokások és készségek, amelyek sok tekintetben meghatározzák, hogy később, a felnőtt korban milyen lesz a közérzete, milyen betegségekre alakulnak ki benne hajlamosságok, mennyire tudja megtartani a jó erőnlétét és az egészségét.
Ilyenkor kell elhatározni, hogy az ember sohase hanyagolja el a rendszeres testmozgást, sportolást, ami testnek és léleknek egyaránt szükséges.
Ilyenkor kell odafigyelni az egészséges táplálkozásra, többek között a bőséges zöldség és gyümölcs bevitelre, a tej és tejtermékek, gabonafélék és a rostos pékáruk fogyasztására.
Ilyenkor kell elsajátítani az energiaegyensúly sajátos tudományát, azaz a bevitt kalóriák - táplálék, ennivaló - és a felhasznált kalóriák - sportolás, mozgás, „alapjáratban" működés - egyensúlyban maradását.
Ilyenkor kell meghozni néhány fontos döntést, ami egész életünkre kihat. Például azt, hogy bármennyire is felnőttesnek, menőnek látszik a cigarettázás még csak megpróbálni sem érdemes. Az italnak, kábítószernek, hangulatot keltő gyógyszernek is határozottan nemet kell mondani. Ezek az ártalmak, amelyek később komoly, sokszor jóvátehetetlen károkat okoznak a szervezetben, különösen az agyban. Közvetlenül is sok veszéllyel járnak, néha mérgezés vagy baleset révén akár az életet is fenyegetik.
Az ifjúság nem szorul ilyen ártalmas dolgokra. Sportolás, társaság, szórakozás, élmények, gyarapodás a tanulás és a tapasztalat révén, a világ megismerése és még sok öröm, lehetőség különlegessé teszik ezt az életkort és aki már ekkor tud vigyázni egészségére, az jó útravalóval indul a felnőttkor felé.
Ehhez segítség ez a napló. Használjátok egészséggel!
OEFI főigazgató és Dr. Láng Zsolt polgármester Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv