1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szükségem van a szeretetedre vagy mégsem?

Miként vessünk véget a szeretet és az elismerés hajszolásának?

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Édesvíz Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 290 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-529-042-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

„Egész életünket ennek az érzésnek a bűvöletében töltjük: keressük, igyekszünk megtartani, vagy próbáljuk túltenni magunkat az elvesztésén. Ha viselkedésünk mögé nézünk, nem kell nagyon mélyre ásnunk, és két alapvető mozgatórugót találunk: az elfogadást és az elismerést. A legtöbb ember kisgyermekkorától kezdve arra fordítja energiái nagy részét, hogy fáradhatatlanul hajszolja ezeket. Egyre újabb és újabb módszerekkel próbálja elérni, hogy a többiek észrevegyék; hogy tetsszen nekik, lenyűgözze őket, és megszerezze a szeretetüket. Mintha csak erről szólna az élet. Idővel a keresés olyan állandóvá és megszokottá válhat, hogy meg sem kérdőjelezzük többé. Ez a könyv közelebbről szemügyre veszi a szeretetért és az elfogadásért folytatott emberi vesszőfutást, hogy megmutassa, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Segít, hogy boldogabb légy a szerelemben, és eredményesebb mindenféle emberi kapcsolatodban. Amit most megtanulsz, elégedettséghez vezet, legyen szó nagy szerelemről, futó... Tovább

Fülszöveg

„Egész életünket ennek az érzésnek a bűvöletében töltjük: keressük, igyekszünk megtartani, vagy próbáljuk túltenni magunkat az elvesztésén. Ha viselkedésünk mögé nézünk, nem kell nagyon mélyre ásnunk, és két alapvető mozgatórugót találunk: az elfogadást és az elismerést. A legtöbb ember kisgyermekkorától kezdve arra fordítja energiái nagy részét, hogy fáradhatatlanul hajszolja ezeket. Egyre újabb és újabb módszerekkel próbálja elérni, hogy a többiek észrevegyék; hogy tetsszen nekik, lenyűgözze őket, és megszerezze a szeretetüket. Mintha csak erről szólna az élet. Idővel a keresés olyan állandóvá és megszokottá válhat, hogy meg sem kérdőjelezzük többé. Ez a könyv közelebbről szemügyre veszi a szeretetért és az elfogadásért folytatott emberi vesszőfutást, hogy megmutassa, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Segít, hogy boldogabb légy a szerelemben, és eredményesebb mindenféle emberi kapcsolatodban. Amit most megtanulsz, elégedettséghez vezet, legyen szó nagy szerelemről, futó kalandról, házasságról, munkáról vagy barátságról.
Újabb átütő jelentőségű könyvében Byron Katié ismét segít, hogy megkérdőjelezhessünk mindent, amit életünk során a szeretetről és az elfogadásról tanultunk. A húsba vágó kérdések által villámgyorsan átláthatjuk, mennyire hamisak a közkézen forgó nézetek, beleértve a mítoszt is, amely a szeretetet szükségletként állítja be. A könyvben vázolt módszer segítségével a szerző megmutatja, hogy ha meglazítjuk és kibogozzuk a csomókat, amelyek a mindannyiunkat gúzsba kötő, szeretetért, elfogadásért és elismerésért folytatott küzdelem hálóját tartják, eljuthatunk az igazi szeretethez, és kezünkbe vehetjük saját boldogságunkat! Vissza

Tartalom

Előhang 13
Előszó: Hogyan készült a könyv? 21
Bevezetés 25
A szeretet csodálatos - kivéve, amikor elkezdjük kergetni, megpróbáljuk megtartani, vagy elmegyünk mellette. Naponta több órányi időnk megy el arra, hogy az emberi kapcsolatainkhoz fűződő, súlyos és gyötrő gondolatokkal kínozzuk magunkat. Ez a könyv egy olyan alternatív hozzáállást mutat be, ami sokkal egyszerűbb a szokásos megközelítésnél, és egyben hatásosabb is. A benne található útmutatás és gyakorlatok segítségével megtanulhatod, hogyan alakíthatsz ki egy minden tekintetben kielégítő szerelmi életet, és veheted kézbe a saját boldogságodat.
1. Te tényleg elhiszed, amit gondolsz? 29
Az életedben a legbensőségesebb viszony a saját gondolataidhoz fűz. Ahogy ezekhez viszonyulsz, az határoz meg minden mást, de főként a többi emberrel való kapcsolatodat. Ha elhiszed a kínzó, szorongással teli gondolataidat, az életed is tele lesz szorongással. De ha megkérdőjelezed, és jó alaposan megvizsgálod őket, beleszerethetsz az életedbe és
mindenkibe, aki szerepel benne.
2. A szeretettel kapcsolatos gondolatok megkérdőjelezése 39
Amíg nem érted meg a gondolataidat, se másokkal, se magaddal nem tudsz igazán összekapcsolódni, mert ehelyett a vélekedéseidhez kapcsolódsz, amikről ráadásul azt sem tudod, igazak-e. Ez szenvedést és elszigetelődést szül. A Második fejezet olyan alapinstrukciókkal szolgál, amelyek segítségével belekezdhetsz a Munkába - az önvizsgálatnak abba a folyamatába, aminek során eldöntheted, hogy a gondolataid igazak-e számodra, és átjöhetsz, pontosan hogyan befolyásolják az életedet. A módszer azt is megmutatja, milyen ember vagy ezek nélkül a gondolatok nélkül. A könyvben megvizsgálunk egy sor általánosan igaznak tartott fájdalmas vélekedést az emberi kapcsolatokról, és kiderítjük, valóban igazak-e.
3. Az elfogadás keresése 51
Ez a fejezet az egyik legtöbb szenvedést okozó gondolattal foglalkozik, amit a kapcsolataidról kialakíthatsz - ez pedig nem más, mint hogy el kell nyerned a többi ember szeretetét és elfogadását. A vélekedéssel kapcsolatban először is azt vizsgáljuk meg, hogyan is élsz, ha elhiszed, és nyomukba eredsz az imént említett dolgoknak. Számos gyakorlatot osztunk meg veled, amelyek segítségével igazán érdekes felfedezést tehetsz: a szeretethez és az elismeréshez kapcsolódó legáltalánosabb nézetek bizony nem állják meg a helyüket, és ennek megfelelően hamis és szenvedéssel teli élethez vezetnek. A fejezetben olyan feladatokat is találsz, amik által megtapasztalhatod, milyen megkönnyebbülést és bensőségességet hozhatnak számodra azok a kapcsolatok, amik mentesek az elfogadás keresésétől.
4. Szerelembe esni 89
Miért olyan jó érzés szerelembe esni? Miért gondolod, hogy a szerelmi tapasztalataidat a partnered okozza? Miért ábrándulsz ki belőle? Ebben a fejezetben található egy gyakorlat, ami segít, hogy felfedezd a szerelem igazi tapasztalatát, amely soha nem tűnik el, és rajtad kívül nem függ senkitől és semmitől.
5. A személyiség sosem szeret - akar valamit 101
Ez a fejezet rámutat, mi történik, ha egy kapcsolatot fiktív személyiségre és a szeretettel kapcsolatos hamis nézetekre alapozol. Főleg azt a széles körben elterjed vélekedést veszi célba, miszerint a szeretet és a szerelem arról szól, hogy megkapd, amit akarsz és amire szükséged van. Gyakorlatokat is találsz benne, amik által tisztábban érzékelheted az
akarás és a szeretet közötti különbséget.
6. A kapcsolatműhely 119
A hatodik fejezetben számos példát olvashatsz arról, hogyan tűnnek el a kapcsolati gondok, ha hajlandó vagy őszintén és kertelés nélkül ítéletet mondani a párodról, és aztán megkérdőjelezni a vele kapcsolatos vélekedéseidet.
7. És mi van, ha a párom tényleg hibás? 183
A partnered nyilvánvaló hibái az önmegvalósítás lehetőségét rejtik magukban a számodra. Meglehet, hogy amit te tényként fogadsz el, az nem más, mint egy újabb megkérdőjelezetlen gondolat. A fejezet végén egy olyan amszterdami beszélgetést olvashatsz, ami egy válást igazi szerelmi történetté transzformált.
8. A szeretet általi szabadság öt titka 205
Ha elhiszed, hogy mindenképpen szükséged van valakire, és nem élhetsz anélkül az ember nélkül, és hogy az életedben szereplő emberek vagy az emberek általában nem adják meg neked, amit akarsz, akkor ez a fejezet nagyban hozzájárulhat, hogy segíts magadon.
9. Egy házasság újjászületése 225
Ebben a fejezetben egy olyan házaspár igaz történetével ismerkedhetsz meg, akik az önvizsgálat módszerével mentették meg a házasságukat.
10. Épp önmagadat ne szeretnéd? 235
Ha idáig eljutottál, már csupán azok a dolgok állhatnak közéd és a szeretet közé, amiket önmagadban nem tettél helyre. Ez a fejezet elősegíti, hogy megértsd, mi ennek a folyamatnak a lényege. Megmutatja, hogyan szabadulhatsz meg attól, amit a legjobban szégyellsz önmagaddal kapcsolatban, amit nem tudsz megbocsátani, ami miatt még mindig
neheztelsz, vagy amit el akarsz rejteni mások elől. Ezen kívül abban is segít, hogy képes légy tárt karokkal és nyílt szívvel fogadni a kritikát.
11. Szeretetben élni 251
Milyen a szerelem, ha nem a keresésről, az akarásról és a szükségről szól? Ebben a fejezetben olyan emberek százainak beszámolóiból kiragadott részleteket olvashatsz, akik a való életben nap mint nap megélik a könyvben található felismeréseket.
12. A szeretet maga 279
Leírás a szeretet-tapasztalatról, ami olyan szilárdan beépül az emberbe, hogy rajta kívül nem létezik semmi.
További eszközök az önvizsgálathoz 281
Köszönetnyilvánítás 290
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv