1.035.285

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lelkigyakorlatos konferenciák

A Pécsi Erzsébet-Tudományegyetemen 1928. március 21-25.-én tartott Nagybőjti Lelkigyakorlatokon

Szerző

Kiadó: Pécsi Egyetemi Templom Igazgatósága
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Dunántúl Egyetemi Nyomdája nyomatta Pécsett.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Boldogemlékű Prohászka Ottokár, Székesfehérvár lánglelkű apostol-püspöke tartotta az 1926-27, évben a pécsi Erzsébet-Tudományegyetem lelki-gyakorlatait; a jelen 1927-28, évben pedig P. Bangha Béla... Tovább

Előszó

Boldogemlékű Prohászka Ottokár, Székesfehérvár lánglelkű apostol-püspöke tartotta az 1926-27, évben a pécsi Erzsébet-Tudományegyetem lelki-gyakorlatait; a jelen 1927-28, évben pedig P. Bangha Béla S. J. volt szíves az egyházi és világi hatóságnak - Virág Ferenc pécsi megyéspüspök és lovag Vasváry Ferenc Rector Magnificus - az egyetemi templomigazgató útján történt felkérésére egyetemünk lelki-gyakorlatait megtartani.
Amint a mult évben, az egyetemi ifjúságon kívül az idén is résztvettek az egyetem illusztris Professzorai és családtagjai, valamint az egyetem tisztikara is. Az elmúlt évben 140 jh., 89 oh. és 74 bh., - az idei évben pedig 176 jh., 162 oh, és 69 bh, vett részt; az elmúlt év lelkigyakorlatai után mintegy 380-an, a jelen évben 550-en járultak a szentáldozáshoz.
Prohászka Ottokár püspököt férfiak és nők együtt hallgatták, mert élete utolsó hetében és utolsó befejezett lelkigyakorlatait tartva, fáradtságról panaszkodott a nagy főpap és így naponkint csak egy beszédet tarthatott; a jelen évben P. Bangha mindennap külön beszélt a nők- és külön a férfiak számára. A nők lelkigyakorlataiba belekapcsoltuk a fentnevezetteken kívül az úrileányok Mária-kongregációjának tagjait, továbbá az Emericana mind a négy corporatiójának nagy- és kisasszonyait, akik igen nagy buzgóságot tanúsítottak.
P. Bangha Béla S. J. lelkigyakorlatos konferenciabeszédeinek gondolatmenetét a következőkben foglaljuk össze.
Pécs, 1928, Prohászka Ottokár püspök halála évfordulóján.

Vargha Damján, ciszt. r., egyetemi tanár, templomigazgató. Vissza

Dr. Bangha Béla S. J.

Dr. Bangha Béla S. J. műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Bangha Béla S. J. könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv