1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Művészeti hetek - Pécs

1941. január 4. - február 3.

Szerkesztő

Kiadó: Országos Irodalmi és Művészeti Tanács
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 8 fekete-fehér reprodukcióval illusztrált. Athenaeum nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Valamikor az állam csak arra törekedett, hogy minél hathatósabb védelmet és biztonságot nyújtson állampolgárainak. Ma, fejlettebb fokon, kötelessége az államnak gondoskodni a szellemi életről is,... Tovább

Előszó

Valamikor az állam csak arra törekedett, hogy minél hathatósabb védelmet és biztonságot nyújtson állampolgárainak. Ma, fejlettebb fokon, kötelessége az államnak gondoskodni a szellemi életről is, amelynek kimagaslóan fontos része a művészet, amiért is csak az az államhatalom tölti be teljesen feladatát, amely gondozza az esztétikai nevelést s a művészet fejlesztését is célul tűzi ki.
Az a gondolat, amely a „Művészeti Heteket" létre hozta, nemcsak felismerése volt a művészeti élet decentralizálása fontosságának, hanem egyszersmind azt a célt is szolgálta, hogy a vidék társadalma minden rétegének figyelmét a saját otthonának esztétikai díszítése és élete színesebbé tétele iránt felkeltse.
Nemrégiben a legelső magyar nagyasszony, nagybányai vitéz Horthy Miklósné állt az élére annak a társadalmi mozgalomnak, amely a magyar képzőművészet nehéz helyzetén kíván segíteni és ebből az alkalomból mondta a rádióban elhangzott beszédében:
„Minden magyar embernek át kell éreznie azt, hogy részese annak a kincsnek, aminek világszerte megbecsült neve: Magyar művészét!"
A „Művészeti Hetek" rendezésének útját is a Nagyasszony fennkölt gondolatai szabják meg és vezetik abban az irányban, amely nemzetünk kulturális életének magasabbra emelését célozza. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv