1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A csend hangja

Töredékek az arany szabályok könyvéből

Szerző
Fordító

Kiadó: Buddhista Misszió
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

H. P. B. avagy Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891 kora legeredetibb vallásmisztikusa, okkultista gondolkozója, a teozófia megalapítója volt.
Nagy munkájában, "A Leplezetlen Isis"-ben... Tovább

Előszó

H. P. B. avagy Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891 kora legeredetibb vallásmisztikusa, okkultista gondolkozója, a teozófia megalapítója volt.
Nagy munkájában, "A Leplezetlen Isis"-ben összefoglalta a vallásmisztikát és az okkultizmust, miközben számos összefüggésre mutat rá. A technika azonban már az ő korában rohamos fejlődésnek indult és az emberek figyelme fokozottabban fordult a külvilág felé. A világ jelenségeinek materialista - gyakran leegyszerűsítő mechanikus materialista - magyarázata elmélyítette a szakadékot a vallás és a tudomány, valamint az avultnak tűnő hit és az új, tetszetős, ésszerűségi elveken nyugvó világ-magyarázatok között. A vallásokat többé már nem lehetett sikerrel magyarázni a régi, meseszerűnek tűnő módon. A tudomány megingatta a hitet azokban, ami megfoghatatlan, nem a tudomány eredményeinek tagadásával lehet, hanem éppen ellenkezőleg; azok felhasználásával kell kialakítani egy olyan új vallásmagyarázatot, ami a kor emberéhez szól, ami nem áll ellentétben az ésszerűségen alapuló gondolkodással. Ennek a felismerésnek a jegyében keletkezett H. P. B. legjelentősebb műve, a tudomány és vallás szintézise, "A titkos tanítás", ami a teozófia mozgalom egyik alapvető műve lett.
A jelen könyv rövid, de buddhista szempontból is jelentős mű. Vissza

H. P. Blavatsky

H. P. Blavatsky műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: H. P. Blavatsky könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv