kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezetés | 1 |
A mezőgazdasági termékforgalom helye az élelmiszergazdaságban | 8 |
Az élelmiszergazdaság forgalmi szférája | 8 |
Néhány gondolat az élelmiszergazdaság fogalmáról folyó vitákról | 8 |
A forgalmi szféra ábrázolása a szakirodalomban | 13 |
Kísérlet a forgalmi szféra alkotórészeinek rendszerezésére | 16 |
A mezőgazdasági termékforgalom fejlődésének külföldi tendenciái | 25 |
A mezőgazdasági termékforgalom integrálása a tőkés élelmiszergazdaságban | 25 |
A mezőgazdasági termékforgalom fejlődése a szocialista országokban | 36 |
A mezőgazdasági termékforgalom rendszerének alapvonásai Magyarországon | 45 |
A szabályozórendszer fejlődése az indirekt gazdaságirányítási rendszerben | 45 |
A mezőgazdasági termékforgalom szabályozásának sajátosságai | 45 |
Az indirekt gazdaságirányítási rendszer bevezetésekor érvényesülő főbb szabályozók | 51 |
Az 1978-tól érvényesülő új szabályozók | 55 |
Többcsatornás értékesítés a gyakorlatban | 59 |
A mezőgazdasági termékek forgalmazásának vásárlói szerkezete | 59 |
A többcsatornás jelleg intenzitása | 67 |
A többcsatornás értékesítés kettős funkciója | 69 |
Az élelmiszertermelés integrációs folyamata és a mezőgazdasági termékforgalom fejlesztésének összefüggései | 72 |
Az integrálódás egyoldalúsága élelmiszergazdaságunkban | 72 |
Az integráció szükséges irányai | 78 |
A mezőgazdasági termékforgalom súlyponti kérdése az elkövetkező években | 82 |
A mezőgazdsági nagyüzemek és az élelmiszeripari vállalatok kapcsolatai | 85 |
A feldolgozás iránti népgazdasági igény és az ezt szolgáló kapacitások összehangoltsága | 85 |
A feldolgozott élelmiszerek hazai és külföldi keresletének alakulása | 85 |
A mezőgazdasági és az élelmiszeripari kapacitások fejlesztésére | 88 |
A mezőgazdasági és élelmeiszeripari termelés területi összehangoltsága | 92 |
A kapacitások összahangolásának ágazati kérdései | 96 |
A vágóállat-termelés és a húsipar fejlesztésének összehangolása | 96 |
A baromfitenyésztés és -feldolgozás fejlesztése | 101 |
A tejtermelés és -feldolgozás összehangolása | 104 |
A gabonatermelés és a gabonaipar fejlődése | 106 |
A zöldség-gyümölcs termelésének és a tartósítóipar kapacitásainak összehangolásával kapcsolatos nehézségeink | 111 |
A szőlő- és bortermelő kapacitások összehangolásának sajátosságai | 115 |
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termelés eltérő üzemi koncentrációja, szervezeti centralizációja és specializációja | 119 |
A termelés koncentrációja az élelmiszeriparban | 119 |
Az élelmiszeripari vállalatok szervezeti rendszere | 122 |
Koncentráció és specializáció a mezőgazdaságban | 124 |
Az eltérő koncentráció, centralizáció és specializáció hatása a mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolataira | 127 |
Az ár- és jövedelemszabályozás néhány kérdése és ezek összefüggései a mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolataival | 133 |
A mezőgazdasági és az élelmiszeripari termelői árak alakulása | 133 |
Az élelmiszeripari vállalatok jövedelemszabályozása | 135 |
A mezőgazdság és az élelmiszeripar szabályozórendszerének közelítése | 140 |
A közvetítő kereskedelem szerepe a mezőgazdasági termékforgalmazásban | 142 |
Az önálló közvetítő kereskedelmi szervezet szükségessége a burgonya-, zöldség és gyümölcsforgalmazásban | 142 |
Bugonya- , zöldség- és gyümölcs-mérlegek | 142 |
A kisüzemi termelés nagy súlya és az önálló felvásárló kereskedelem funkciói | 145 |
A nyersállapotban történő végső forgalmazás és az önálló közvetítő kereskedelmi szervezet összefüggései | 147 |
A zöldség-gyümölcs kereskedelem szervezete és működése | 152 |
A szervezet fejlődése a felszabadulástól a gazdaságirányítási rendsezr reformjáig | 152 |
A zöldség-gyümölcs forgalmazás gondjai a hetvenes évek első felében | 155 |
Az 1976-77. évi változások | 159 |
A ZÖLDÉRT vállalatok kiskereskedelmi tevékenysége | 169 |
Az ÁFÉSZ-ek szerepe a mezőgazdasági termékforgalmazásban | 172 |
Az ÁFÉSZ-ekről általában | 172 |
Az ÁFÉSZ-ek és a kistermelők kapcsolatai, különös tekintettel a szakcsoportokra | 173 |
A mezőgazdasági üzemek feldolgozó és forgalmazó tevékenysége | 178 |
A mezőgazdsági nagyüzemek élelmiszeripari tevékenysége | 178 |
Az élelmiszeripari tevékenység szükségessége | 178 |
Az élelmiszeripari tevékenység fejlődése | 185 |
Koordináció és kooperáció az élelmiszeripari termelésben | 190 |
A mezőgazdasági termelők forgalmazó tevékenysége | 193 |
Néhány fogalom tisztázása | 193 |
A mezőgazdasági nagyüzemek kereskedelmi tevékenységének jelentősége | 196 |
A mezőgazdasági nagyüzemek és a kisgazdaságok kapcsolatai különös tekintettel a termékforgalmazásra | 197 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.