A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A XX. század angol regénye

Szerző

Kiadó: Magyar Szépirodalmat Pártolók Egyesülete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 150 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E munka a mai kor angol regényirodalmát tárgyalja. Annak "Kis tükrét" akarja a közönség elé tárni. Saját korunk irodalmának kutatása igen nagy nehézségekbe ütközik, hiányzik a történelmi távlat,... Tovább

Előszó

E munka a mai kor angol regényirodalmát tárgyalja. Annak "Kis tükrét" akarja a közönség elé tárni. Saját korunk irodalmának kutatása igen nagy nehézségekbe ütközik, hiányzik a történelmi távlat, mely az elmúlt korok elbírálásának segédeszköze. Ha valaki "horribile dictu" sohasem olvasta Shakespeare-nek egy sorát sem, nem látta színpadon egy darabját sem, akkor is tudja, hogy költőfejedelemről van szó, akit évszázadok sikerei ültettek trónra. Kortársai, jóllehet nagyrabecsülték az "avoni hattyút", igazi nagyságát csak az utókor méltatta kellőleg.
Néha egy irodalmi mozgalom a maga korában felforgatja az egész világot, és mégis, évek mulva, csak az irodalom kutatói foglalkoznak az elavult ízlésű irányzattal.
E könyvecske a mai kor irodalmának egy igen jelentékeny részét óhajtja a közönséggel megismertetni - Nagy Britannia regényirodalmát, az utóbbi 35 esztendőben. A felölelt írók és munkák névsora a könyv terjedelme folytán nem tökéletes, de legjobb tudásommal igyekeztem azokat kiválasztani, akik a mai gondolkodás, a mai ízlés fejlődésére előreláthatólag maradandó hatást gyakoroltak.
Munkámban tanítványaim: dr. Bárd Imréné, dr. Pályi Gyuláné sz. Berinkey Blandine és dr. Závody Albinné sz. dr. László Irma úrhölgyek voltak segítségemre. Ezért e helyen is hálás köszönetemet fejezem ki nekik.

Budapest, 1935 november hava
Dr. Szilágyi Ágota Vissza

Dr. Szilágyi Ágota

Dr. Szilágyi Ágota műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szilágyi Ágota könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A XX. század angol regénye A XX. század angol regénye A XX. század angol regénye A XX. század angol regénye

A gerinc kopott.

Állapot:
2.940 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!
konyv