1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagy magyar költők II.

Segédkönyv az általános iskolában tanító magyar szakos nevelők számára

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím: Szocialista nevelés könyvtára
Kötetszám: 106
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 52 131.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a kötet az 1954-ben megjelent Nagy Magyar Költők című továbbképzési kiadvány folytatása. Múlt évi kiadványunkban Balassi Bálint, Zrínyi Miklós, Csokonai Vitéz Mihály, Fazekas Mihály és Katona... Tovább

Előszó

Ez a kötet az 1954-ben megjelent Nagy Magyar Költők című továbbképzési kiadvány folytatása. Múlt évi kiadványunkban Balassi Bálint, Zrínyi Miklós, Csokonai Vitéz Mihály, Fazekas Mihály és Katona József pályáját és műveik közül az általános iskolában tárgyalt szemelvényeket elemeztük. Ebben a kötetben Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Arany János és Jókai Mór életének és műveinek iskolai tanításához kívánunk segítséget nyújtani.
Segédkönyvünk elsősorban az órára való felkészülésben kívánja támogatni a kartársakat, de sok tájékoztatást nyújt az órák helyes elosztása és vezetése terén is.
Az életrajzok és a műelemzések a szaktanárnak és nem a tanulóknak szólnak! Ha a tanár jobban megismeri a kort, a költő (író) életét, akkor színesebb, gazdagabb bevezető órákat tarthat. A műelemzések segítségével pedig az iskolai irodalomolvasást helyes szempontok szerint irányíthatja. Az órák elosztására és vezetésére tett javaslatok megkönnyítik a tervezését és irányítását. De helytelenül értelmezné a segédkönyv szerepét az a tanár, aki mindezt az ismeretanyagot meg akarná tanítani a gyermekeknek.
A segédkönyv legnagyobb költőink és egyik legnagyobb prózaírónk életét és műveit dolgozza fel. A hatalmas anyag sokszorosan meghaladná egy kötet terjedelmét, ezért minden tanulmányban csak a legfontosabb, a kartársak számára nélkülözhetetlen anyagot nyújtottuk. Vissza

Tartalom

Vörösmarty Mihály (Makay Gusztáv)5
Petőfi Sándor (Kanizsai-Nagy Antal)44
Arany János (Miklós Róbert - Horváth Károly)88
Jókai Mór (Lengyel Dénes)135
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv