1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Thibault család I-II.

Regényciklus 11 részben/Védőborítós példány

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 1.923 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A Nobel-díjas regényciklus ötödik kiadása. Nyomtatta Krakauer-nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kevés híján száz esztendeje, hogy a lángeszű dolgozógép, Honoré de Balzac, újjongva közölte növérével, legobb barátjával nagyszerű ötletét: hogy már megírt és ezután irandó regényeit ciklusba... Tovább

Előszó

Kevés híján száz esztendeje, hogy a lángeszű dolgozógép, Honoré de Balzac, újjongva közölte növérével, legobb barátjával nagyszerű ötletét: hogy már megírt és ezután irandó regényeit ciklusba foglalja. Ezzel az ötlettel új, diadalmas műfaj született meg. Mert a regényciklus más és több, mint bizonyos számú regény. A szó szoros értelmében új műfaj, amelyet új szükségletek teremtettek meg: mint ahogy a gőzmozdony is megszületett abban a pillanatban, amikor a társadalom életének alakulása szükségessé tette a gyors helyzetváltozás és áruszállítás lehetőségét. A regényciklus műfaját fel kellett találni: mert a regényhősnek, az egyéniségnek fontossága a romantika elmúltával csökkenni kezdett s helyette az érdeklődés középpontjába került egy másik főszereplő: a társadalom, a maga végtelen, formák közé alig szorítható bonyolultságával. A regényhős sorsa aztán sokféleképpen változott egy évszázad folyamán: a modern lélektan új mondanivalóinak tömegével egy ember benső fejlődése számára is szűknek érezte a regény kereteit: a környezet és az átöröklés tanulmányozói a családot, a nemzedékek sorát tették meg regényhőssé, aztán olyan idők jöttek, amikor megtanultuk, hogy magánügy nincs a világon, s az egyéni élet minden mozzanata összefügg mindnyájunk sorsával.
Ezek az új felismerések mind módosítottak valamit a regényciklus felépítésének módján. Az irodalom történetének végtelenül érdekes és tanulságos szelete ennek az új műfajnak alakulása Balzactól Zolán, Galsworthyn, Romain Rollandon, Marcel Prouston, Jules Romainsen keresztül Roger Martin Du Gard-ig.
Az irodalmi Nobel-díj, amely a Thibault-családot már befejező kötete előtt megkoszorúzta, annyit jelent, hogy a mai irodalomban ez a regényciklus ábrázolja legtökéletesebben a fejlődő egyéniség s a körülötte fejlődő társadalom kölcsönös viszonyát. Vissza

Fülszöveg

A Nobel-díjas szerző élete főműve ez. Hatalmas és szokatlan koncepció: 11 kötetben néhány emberrel találkozunk csak, az öreg Thibault-val, két fiával, gyámleányával s egy másik családdal, amelynek fiához barátság, leányához egy nehezen tudatraébredő szerelem köti az ifjabbik Thibault-fiút... S ez a néhány ember elég az irónak, hogy megalapozza az egész társadalom képét a háború előtt.
Az utolsó három kötet hőse már Európa, közvetlen a világháború kitörése küszöbén; a Thibault-fiúk sorsa, a kisebbiknek kivirágzott szerelme, a nagyobbiknak hervadozó szerelmi viszonya mind beleolvad a közösség történetébe, a béke megőrzéséért vívott harc reménykedő-remény vesztő hullámzásába. Az Epilóg végül a háborús világ tragédiáját tárja fel.
A család regénye Európa és az egész emberiség regényévé szélesedik ki. Az olvasónak az az érzése, hogy mindnyájunkról és mindnyájunkért íródott.

Roger Martin du Gard

Roger Martin du Gard műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Roger Martin du Gard könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv