1.035.550

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vízi úttörővezetők kézikönyve

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Ifjúsági Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az úttörők mindennapi tevékenységének egyik kedvelt szakterülete a víz, a vízi élet. Minden gyerek, de sok felnőtt szívét is megdobogtatja a matrózsapkás, kék-fehér csíkos trikójú vízi emberkék... Tovább

Előszó

Az úttörők mindennapi tevékenységének egyik kedvelt szakterülete a víz, a vízi élet. Minden gyerek, de sok felnőtt szívét is megdobogtatja a matrózsapkás, kék-fehér csíkos trikójú vízi emberkék látványa, akik szakértelmükkel, fegyelmezett magatartásukkal, változatos úttörőéletükkel kitűnnek a többiek közül. Sok-sok gyerekben él a vágy, hogy egyszer ő is vízi úttörő lehessen, hasíthassa a folyók hullámait és megismerje a vízi élet szépségeit.
Amíg a gyerekek eljutnak addig, hogy igazi vízi úttörőknek lehet nevezni őket hosszú és fáradságos utat kell megtenniük. Nincs is minden gyereken annyi állhatatosság, kitartás, hogy ezt a nehéz utat végigjárja. De ha olyan felnőtt vízi úttörővezetők irányítják őket, akik mesterei a vízi életnek, a gyerekekkel való foglalkozásnak, az úttörőmozgalomnak, akkor egyre több és több gyerekből válik igazi vízi úttörő.
A gyerekek vízi kiképzése nem könnyű feladat! A vízi tevékenység rendkívül sokat követel a felnőtt vezetőtől és a gyerektől egyaránt.
Jelen kiadványunkkal a vízi úttörővezetők munkáját szeretnénk megkönnyíteni, szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy még jobb, még szervezettebb körülmények között élhessék a gyerekek "vízi életüket" - önmaguk kedvtelésére és örömére, az egész úttörőmozgalom javára. Vissza

Tartalom

Bevezető
A vízi szakkörök 5
A vízi úttörővezetők feladatai 12
Vízi táborok, vízi túrák szervezése 13
Vízi úttörők és vezetők képzése 20
A vízi közlekedés szabályai 26
A vízi jelzések 32
Műszaki ismeretek 38
Melléklet 49
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv