1.035.766

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Oxford-Duden magyar-angol képes szótár

Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 384 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN: 963-05-6660-5
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a szótár a német "Tízkötetes duden" szótársorozat 3. köteteként megjelent képes szótár harmadik, teljesen átdolgozott kiadása alapján készült az akadémiai Kiadó szótárszerkesztőségében. A magyar... Tovább

Előszó

Ez a szótár a német "Tízkötetes duden" szótársorozat 3. köteteként megjelent képes szótár harmadik, teljesen átdolgozott kiadása alapján készült az akadémiai Kiadó szótárszerkesztőségében. A magyar szöveg elkészítésében a szerkesztőség tagjain kívül számos tudós, műszaki és más szakember, különféle tudományok és szakmák elismert képviselői is részt vettek. Az angol szöveg az Oxford University Press szótári részlegében készült számos brit vállalat, intézmény és szakember támogatásával.
Szótárunk alapgondolata az a felismerés, hogy bizonyos információk képeken pontosabban és világosabban közölhetők, mint magyarázattal és körülírással. Az ábrázolás gyakran egyértelműbb felvilágosítást ad a szó jelentéséről, mint a legpontosabb meghatározás.
Mindegy, hogy jobban vagy kevésbé tudjuk, mindegy, hogy tanítjuk vagy tanuljuk az idegen nyelvet, a szavak jelentésének képi ábrázolása mindig hasznos segítség lesz számunkra. Kötetünk képei az élet legkülönfélébb területeinek tárgyait ábrázolják tematikus elrendezésben. A szótár két egymással szemben levő oldalán láthatjuk az adott terület legfontosabb fogalmainak képi ábrázolását, mellettük pedig az ennek megfelelő szókincset, számjelzéssel ellátott magyar szavak és a hozzájuk tartozó angol ekvivalensek formájában. Ezen túlmenően a magyar és az angol szavak, számjelzésükkel együtt, a kötet második felében külön-külön betűrendes mutatóban is megtalálhatók. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv