1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A bölcselet elemei

Szerző

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 583 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Negyedik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezt az új kiadást átdolgozottnak kell minősíteni az elsővel szemben, még pedig három irányban.
Tárgyilag: nyomatékosan a bölcselet mai problematikájára van hangolva, anélkül, hogy régi alapjairól... Tovább

Előszó

Ezt az új kiadást átdolgozottnak kell minősíteni az elsővel szemben, még pedig három irányban.
Tárgyilag: nyomatékosan a bölcselet mai problematikájára van hangolva, anélkül, hogy régi alapjairól letért volna. Még a fölépítésben is el kellett hárítani azt a látszatot, mintha ez a könyv az olvasót elévült nézetek világába akarná vezetni. Ilymódon is óvást kellett emelni az ellen a pszichikailag érthető, de azért nem kevésbbé helytelen eljárás ellen, mellyel az első kiadást némely ismertetője bizonyos rubrikába helyezte, és ezzel „ártalmatlanná" igyekezett tenni. Ez az átdolgozás nem hagy kétséget aziránt, hogy szerzője az igazságot és csak az igazságot akarja szolgálni, és nem sajnálta a lemondásos munkát ebben a szolgálatban. Nem az én bölcseletemet akartam adni, hanem a bölcseletet, a philosophia perennis értelmében.
Alakilag: feloldottam az első kiadás kötött és tömörített előadásmódját, de úgy, hogy tankönyv is maradhasson. Az olvasónak is, a tanulónak is meg akartam könnyíteni a munkáját, amennyire a tárgy egyáltalán engedi.
Tartalmilag: a két előző szempont jelentős bővítéseket tett szükségesekké. Némelyikért talán hálásak lesznek olvasóim. Gondolok itt elsősorban a karakterologiára, általános értékelméletre, főként a tudományelméletre. Miért, azt tudják azok, akik ismerik ezeknek a kérdéseknek mai állását.
Egyébként csak bevezetést akartam adni; kulcsot a bölcselet műhelyébe és némelyeknek talán a bölcseség szentélyébe is. Faxit Deus. Vissza

Schütz Antal

Schütz Antal műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Schütz Antal könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv