1.035.590

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Figaro házassága

Vígopera 4 felvonásban/Magyar Kir. Operaház Szövegkönyve

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Csáthy Ferenc Egyetemi Könyvkereskedés és Irodalmi Vállalat R.-T.
Kiadás helye: Debrecen-Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím: A Magyar Kir. Operaház szövegkönyvei
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült a Magyar Távirati Iroda nyomdájában, Budapesten. Szövegkönyv. Szövegét írta: Lorenzo da Ponte. Németre átdolgozta: Levi Hermann. Zenéjét írta: Mozart Amadeus Wolfgang.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mozart Wolfgang Amadeus 1756 január 27-én Salzburgban született. Már 6 éves korában világot járó zongorajátékos és zeneszerző csodagyermek volt (feltünéstkeltő, nagysikerű hangversenykörutja során... Tovább

Előszó

Mozart Wolfgang Amadeus 1756 január 27-én Salzburgban született. Már 6 éves korában világot járó zongorajátékos és zeneszerző csodagyermek volt (feltünéstkeltő, nagysikerű hangversenykörutja során Pozsonyban, tehát Magyarországon is megfordult). Hatéves korában irt első négy hegedüszonátája Párisban jelent meg. Alig volt 14 éves, mikor "Mitridate, re di Ponto" cimű operájával 1770-ben elkészült s Milanóban olyan sikert aratott, hogy húszszor adták elő. Rövid életének nagyobb részét Bécsben töltötte. Számtalan vonósötösön, zongoraötösön (mely műfajoknak megteremtője volt), szonátán és egyéb kisebb szerzeményen felül 19 operát és 49 szimfóniát - megannyi remekművet - köszönhet az emberiség a zeneköltőnek. Nagy megbecsülésben élt, de a lázas munka idő előtt felőrölte erejét, ugy hogy 36 éves sem volt, mikor Bécsben, 1791 dec. 5-én meghalt.
A nagy francia forradalom kitörésébe tudvalevően mintegy harci riadóként játszott bele Beaumarchais „Figaro házassága, vagy egy napi bolondság" cimű, ma már klasszikus vígjátékának első párisi nyilvános előadása. A Bécsbe telepedett Lorenzo da Ponté, olasz iró Beaumarchais e remekéből készítette el azokat a verseket és tömöritette össze az énekbeszédekhez (recitativok) szánt prózát, melyekre a nagy zeneköltő andalitó dallamokban, pezsgő ritmusban gazdag és szellemes humortól sziporkázó, öröküde muzsikáját komponálta. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv