1.035.507

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Feladatgyűjtemény a nyolc- és hatosztályos gimnáziumba jelentkezőknek

Matematika, Magyar nyelv, Irodalom

Szerkesztő

Kiadó: Calibra Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 137 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 20 cm
ISBN: 963-686-390-3
Megjegyzés: Tankönyvi szám: CAE063.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Átalakulóban lévő iskolarendszerünkben sajátos nevelési és oktatási lehetőségeket nyújt a nyolc- és a hatosztályos gimnázium.
A nyolcosztályos gimnázium a tehetségnevelés, tehetséggondozás... Tovább

Előszó

Átalakulóban lévő iskolarendszerünkben sajátos nevelési és oktatási lehetőségeket nyújt a nyolc- és a hatosztályos gimnázium.
A nyolcosztályos gimnázium a tehetségnevelés, tehetséggondozás színhelye, a hatosztályos pedig túlhajszoltságtól mentesen, a négyosztályosnál kényelmesebb időbeosztással készít fel az érettségire és a továbbtanulásra. Megfelelő alapismeretekkel rendelkező, helyesen író, jól számoló, olvasó gyermekek jelentkezését várjuk iskolánkba. Eddigi tapasztalataink szerint sokszoros a túljelentkezés, de ez a felvételi lapot beküldőknek semmilyen kockázatot nem jelent. Minden kisdiák egy általános iskola 4. vagy 6. osztályos tanulója, aki ha itt a felvételi versenyben nem a legjobbak között végez, tanulmányait tovább folytathatja addigi iskolájában. Elkeseredésre nincs oka, hiszen a későbbiekben még sokféle lehetőség várja (pl. négyosztályos gimnáziumok, szakközépiskolák). A felvételin a gyermekek írásbeli feladatot kapnak magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából. A vizsgán a feladatok ismertetése előtt a szaktanárok felhívják a vizsgázók figyelmét arra, hogy mit is várnak tőlük.
Ez a könyvecske azokat a feladatsorokat tartalmazza, amelyeket az előző években oldottak meg a jelentkezők, akik közül sokan már iskolánk tanulói. A feladatok megoldásait is érdemes áttanulmányozni. Fontos tudni, hogy itt általában nem "a" megoldás, hanem "egy" megoldás szerepel a lehetségesek közül. Vissza

Tartalom

Matematika - felvételi feladatok
Bevezető8
8-osztályos9
6-osztályos20
Matematika - megoldások
8-osztályos30
6-osztályos45
Magyar nyelv és irodalom - felvételi feladatok
Bevezető64
8-osztályos65
6-osztályos94
Magyar nyelv és irodalom - útmutatások
8-osztályos106
6-osztályos127
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv