1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Katalog der Gemäldegalerie alter Meister

Az Országos Magyar Szépművészeti Múzeum régi képtárának katalógusa - Kiállítási katalógus

Szerkesztő

Kiadó: Buchdruckerei V. Hornyánszky
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 488 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: 3. kiadás. 111 oldalon fekete-fehér reprodukciókkal illusztrálva. Kiállítási katalógus.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az Országos Magyar Szépművészeti Múzeum megnyitása évében, 1906 december havában, hagyta el a nyomdát a régi képtár katalógusának első magyar és francia kiadása, melyet 1910-ben a második francia és 1913-ban a német kiadás követett.
Az általánosan követett régi rendszert, a képeknek iskolák szerinti felsorolását, elejtettük. Az új katalógus betűrendben sorolja fel a művészeket, a különböző iskolákra való tekintet nélkül, a külföldi kiválóbb képtárak által is elfogadott módszer szerint. Hogy azonban az olvasó könnyen tájékozódhassék arról, mely iskolák és ezeken belül mely művészek vannak képviselve gyűjteményünkben, külön lajstromot állítottunk össze ebből a célból. Ezt követi egy másik lajstrom, mely a képeket számozásuk sorrendjében tünteti fel és egy harmadik, mely azokat a festményeket tartalmazza, amelyek a régi Országos Képtárban ki voltak állítva, de jelenleg a múzeum raktárában foglalnak helyet. Ezek után következik a régi Országos Képtár katalógusának (1904) és e mostani... Tovább

Fülszöveg

Az Országos Magyar Szépművészeti Múzeum megnyitása évében, 1906 december havában, hagyta el a nyomdát a régi képtár katalógusának első magyar és francia kiadása, melyet 1910-ben a második francia és 1913-ban a német kiadás követett.
Az általánosan követett régi rendszert, a képeknek iskolák szerinti felsorolását, elejtettük. Az új katalógus betűrendben sorolja fel a művészeket, a különböző iskolákra való tekintet nélkül, a külföldi kiválóbb képtárak által is elfogadott módszer szerint. Hogy azonban az olvasó könnyen tájékozódhassék arról, mely iskolák és ezeken belül mely művészek vannak képviselve gyűjteményünkben, külön lajstromot állítottunk össze ebből a célból. Ezt követi egy másik lajstrom, mely a képeket számozásuk sorrendjében tünteti fel és egy harmadik, mely azokat a festményeket tartalmazza, amelyek a régi Országos Képtárban ki voltak állítva, de jelenleg a múzeum raktárában foglalnak helyet. Ezek után következik a régi Országos Képtár katalógusának (1904) és e mostani katalógusnak egy-egy összehasonlító táblázata és végül a listája azoknak a képeknek, melyekkel a képtár a múzeum megnyitásától (1906 őszétől) kezdve ez év végéig gyarapodott. A katalógus második része a Pálffy János gróf által az államnak hagyományozott régi képek lajstroma.
Vissza

Tartalom

Budapest, képzőművészet, katalógus, festészet, képtár
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister Katalog der Gemäldegalerie alter Meister

Magánkönyvtári könyv volt.

Állapot:
8.480 Ft
4.240 ,-Ft 50
34 pont kapható
Kosárba
konyv