1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Rabszolgák

Szerző
Fordító

Kiadó: Nova Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 186 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Fényes-nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Reggel

A ház szelíd lejtőn épült és széles homokos sétány mentén el lehetett látni egész, az erdőig, amely a szakadékot szegélyezte. Kétemeletes volt, széles fehér... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Reggel

A ház szelíd lejtőn épült és széles homokos sétány mentén el lehetett látni egész, az erdőig, amely a szakadékot szegélyezte. Kétemeletes volt, széles fehér oszlopok díszítették; magnólia és Hickory-gesztenye fák vették körül, úgy hogy az egész úgy hatott mint valami csendes, mély székesegyház.
Március volt; délvidéki tavasz. A nagy magnóliák virágjuk teljében pompáztak. A hófehér, virágok közt csaknem teljesen eltűntek a fénylő, zöld levelek. A gyepen embermagas rózsafák mint világítótornyok tündököltek, vérvörös és narancssárga, nehéz, bársonypuha virágaikkal. Csipkerózsa- és jázminbokrok húzódtak a ház hosszában, az egyik oldalon virágzó narancsliget nehéz, bódító édes illatárral töltötte be a levegőt. A tarkán virító virágos kertből idehallatszott a rengeteg méh zümmögése.
Dél volt, a levegő tikkasztó, a napsugarak mindent elborítottak. Az urasági ház előtt csend uralkodott, csak egy lassú mozgású idős néger nyirbálta a fákat és egyszeregyszer felbukkant egy őz, rágcsálta a rózsafákat, úgyhogy ilyenkor valóságos virágeső hullt a gyepre.
A nyitott ajtóban most alakok jelentek meg, egy idős fehérhajú férfi, egy csaknem ugyanolyan öreg néger és négy gyermek. Lassan lépdeltek a gyepes térségen. Az öregember jóval magasabb volt mint a többiek, reszkető léptekkel, de gyertyaszálegyenesen haladt előre. Ráncos arcából erő sugárzott, fejét magasan hordta, mintha szaglászna a levegőben, hogy így érezze a tavaszt. Mert ez a férfi vak volt.
Az öreg néger tétova mozdulatokkal ment mellette, botot és kendőt vitt a kezében. Az idősebb fiúk támogatták az öregembert, óvatosan, lépésről-lépésre vezették. Vissza

Upton Sinclair

Upton Sinclair műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Upton Sinclair könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv