1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A házasság felbontását módosító rendelet és az annak nyomán kialakult joggyakorlat

(A bontópereket érintő, az idei évben megjelent összes rendeletek gyűjteményével)

Szerző

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Kapucinus-nyomda, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bármennyire tökéletesen és szabatosan szövegezi a törvényhozó, vagy rendelet alkotó a jogszabályt, mindig merülnek fel a jogszabály gyakorlati alkalmazásánál, - különösen az alkalmazás első... Tovább

Előszó

Bármennyire tökéletesen és szabatosan szövegezi a törvényhozó, vagy rendelet alkotó a jogszabályt, mindig merülnek fel a jogszabály gyakorlati alkalmazásánál, - különösen az alkalmazás első idejében - oly problémák és viták, melyek a jogszabály intentióinak, az egyes szavak értelmének félreértésén, félremagyarázásának alapulnak. Áll ez különösen akkor, ha a jogszabály rendeletben nyer kifejezést, amelyhez a jogalkotó rendszerint bővebb indokolást nem fűz.
A mű szerzője e műben az ideiglenes Nemzeti kormány 6.8000/1945. M. E. számú rendeletét, a "házassági jogról szóló 1894. évi XXXI. t. c., valamint az ezzel kapcsolatos eljárási rendelkezések kiegészítése és módosítása tárgyában", nemcsak szószerint közli, de mint a házassági perekben évek óta itélkező bíró, helyes előrelátással felismerte azokat a problémákat és vitákat, amelyek e rendeletben kifejezett jogszabályok alkalmazása során felmerülhetnek, a joggyakorlat egységes kialakulása és állandósága, felesleges és a feleknek sok költséget okozó jogorvoslatok elkerülése érdekében az egyes szakaszokhoz a rendelet helyesen felismert intentiójának megfelelő magyarázatot fűzött, s az eddigi bírói gyakorlat ismertetésével oly útbaigazításokat ad, melyekkel - megítélésem szerint- a rendeletben foglalt jogszabályok gyakorlati alkalmazásnál bizonyára sok vitát és jogorvoslatot fog kiküszöbölni és feleslegessé tenni.
Örömmel üdvözlöm tehát e könyv megjelenését és akiknek a házassági joggal hivatásszerűen kell foglalkozniok, bizonyára szintén hálával és elismeréssel fognak adózni a szerzőnek e munka megszövegezésével és a rendelet egyes szakaszai alkalmazásánál felhasználható eddigi bírói gyakorlat rendszeres feldolgozásával járt fáradságos munkájáért. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv