1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A minőség szerinti átvétel lehetőségének vizsgálata a cukorrépa és konzervparadicsom vonatkozásában

Szerző

Kiadó: Élelmiszeripari Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 90 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 202 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés1
A tanulmány tárgya4
A cukorrépa beltartalom szerint (objektív) átvétele4
Az objektív cukorrépaátvétel történelmi előzményei4
A műszeres cukorrépaátvétel az egyes külföldi országokban10
A cukorrépa objektív minősítésének rendszere Nyugat-Németországban10
A műszeres cukorrépaátvétel jelentősége12
A cukorrépamag kérdése15
A cukorrépa cukortartalmára ható tényezők, különös tekintettel azok befolyásolhatóságára a termelők által22
A termelő által semmiképpen, vagy csak csekély mértékben befolyásolható tényezők22
A termelő által befolyásolható tényezők23
A viszonylag nehezen irányítható műveletek a következetők24
Talajkiválasztás24
A viszonylag könnyen irányítható ténykedések25
Műtrágyázás26
Öntözés26
A növényállomány komplettsége27
Növényvédelem28
A répa fonnyadása28
Áttekintés az egyes szektoroknak a cukortartalmat figyelembe vevő elszámolásban való érdekeltségéről29
A cukoripar érdekeltsége29
A termelők érdekeltsége32
A cukortartalmat figyelembe vevő répaelszámolások bevezetésének előfeltételei37
A cukorgyárak körzetei adatainak számbavétele a jó, illetve rossz cukortartalmú répák termőképessége szempontjából37
Az átvett répák műszeres vizsgálata41
A minták összegyűjtése és laboratóriumba szállítása45
A laboratóriumi vizsgálat47
A vizsgálati eredmények továbbítása a cukorgyár elszámoló részlegéhez47
A műszeres cukorrépaátvétel technikai ellátottságának beruházási igénye47
Répaár47
A cukortartalom szerinti átvétel bevezetése előtti időszakban szükségesnek látszó intézkedések53
Összefoglalás53
Konzervparadicsom
Cél megjelölése, minőség és minőségi előírás61
Hasznosanyagtartalom63
A nyersanyag színének jelentősége64
A nyersparadicsom refrakciójának jelentősége65
Az objektív nyersanyagátvétel helyzete külföldön67
A refrakció szerinti objektív minőségi átvétel lehetősége72
A matematikai statisztika alkalmazásának lehetősége és feltételei a refrakció szerinti paradicsomátvételnél75
Javaslat a nyersparadicsom átvételénél kísérleti jelleggel bevezetendő mérési és adatrögzítési módszerre80
Összefoglalás84
Függelék88
Irodalomjegyzék90
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv