kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari Ipargazdasági és Üzemszervezési Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 90 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 202 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 1 |
A tanulmány tárgya | 4 |
A cukorrépa beltartalom szerint (objektív) átvétele | 4 |
Az objektív cukorrépaátvétel történelmi előzményei | 4 |
A műszeres cukorrépaátvétel az egyes külföldi országokban | 10 |
A cukorrépa objektív minősítésének rendszere Nyugat-Németországban | 10 |
A műszeres cukorrépaátvétel jelentősége | 12 |
A cukorrépamag kérdése | 15 |
A cukorrépa cukortartalmára ható tényezők, különös tekintettel azok befolyásolhatóságára a termelők által | 22 |
A termelő által semmiképpen, vagy csak csekély mértékben befolyásolható tényezők | 22 |
A termelő által befolyásolható tényezők | 23 |
A viszonylag nehezen irányítható műveletek a következetők | 24 |
Talajkiválasztás | 24 |
A viszonylag könnyen irányítható ténykedések | 25 |
Műtrágyázás | 26 |
Öntözés | 26 |
A növényállomány komplettsége | 27 |
Növényvédelem | 28 |
A répa fonnyadása | 28 |
Áttekintés az egyes szektoroknak a cukortartalmat figyelembe vevő elszámolásban való érdekeltségéről | 29 |
A cukoripar érdekeltsége | 29 |
A termelők érdekeltsége | 32 |
A cukortartalmat figyelembe vevő répaelszámolások bevezetésének előfeltételei | 37 |
A cukorgyárak körzetei adatainak számbavétele a jó, illetve rossz cukortartalmú répák termőképessége szempontjából | 37 |
Az átvett répák műszeres vizsgálata | 41 |
A minták összegyűjtése és laboratóriumba szállítása | 45 |
A laboratóriumi vizsgálat | 47 |
A vizsgálati eredmények továbbítása a cukorgyár elszámoló részlegéhez | 47 |
A műszeres cukorrépaátvétel technikai ellátottságának beruházási igénye | 47 |
Répaár | 47 |
A cukortartalom szerinti átvétel bevezetése előtti időszakban szükségesnek látszó intézkedések | 53 |
Összefoglalás | 53 |
Konzervparadicsom | |
Cél megjelölése, minőség és minőségi előírás | 61 |
Hasznosanyagtartalom | 63 |
A nyersanyag színének jelentősége | 64 |
A nyersparadicsom refrakciójának jelentősége | 65 |
Az objektív nyersanyagátvétel helyzete külföldön | 67 |
A refrakció szerinti objektív minőségi átvétel lehetősége | 72 |
A matematikai statisztika alkalmazásának lehetősége és feltételei a refrakció szerinti paradicsomátvételnél | 75 |
Javaslat a nyersparadicsom átvételénél kísérleti jelleggel bevezetendő mérési és adatrögzítési módszerre | 80 |
Összefoglalás | 84 |
Függelék | 88 |
Irodalomjegyzék | 90 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.