1.035.543

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Új Kína

Kiállítás a Szépművészeti Múzeumban a Kultúrkapcsolatok Intézete rendezésében/1951. február 10-március 10. - Kiállítási vezető

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókat, reprodukciókat tartalmaz.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Új Kína kiállítás Mao-Ce-Tung szabad és győzelmes új Kínájának, a Szovjetunió vezette béketábor hatalmas tagjának első, közvetlen talákozása a magyar néppel. Már ezért is nagyjelemtőségű tehát... Tovább

Előszó

Az Új Kína kiállítás Mao-Ce-Tung szabad és győzelmes új Kínájának, a Szovjetunió vezette béketábor hatalmas tagjának első, közvetlen talákozása a magyar néppel. Már ezért is nagyjelemtőségű tehát ez a kiállítás: dokumentációs és művészeti anyaga megragadó egységben mutatja meg a kínai nép multját, jelenét és jövőjét, azt a szocializmus közeli fényeiben felvillanó jövőt, amely a népi demokráciák közös célja és reménysége. E népeket mindjobban összeforrasztja, egymás iránti barátságukat még elményültebbé, még megbonthatatlanabbá teszi a kölcsönös megismerés, az immár rendszeressé váló kulturális érintkezés.
Az Új Kína kiállítás páratlanul gazdag anyaga elénk tárja a nagy kínai nép forradalmian megváltozott életét, a régi hagyományokon ujjászületett kultúráját és meggyőzően mutatja meg a kínai kommunista Párt döntő, irányító szerepét, valamint a Szovjetunió segítségének számtalan megnyilvánulását.
Nagy eseménye ez a kiállítás a nemzetközi békemozgalomnak is, amely a Szovjetunió vezetésével szüntelen harcot vív a világbékéért s amelyben a felszabadult kínai nép hatalmas szerepe is mind nyilvánvalóbb.
Az új Kínában is, hazánkban is törvényszerűen és hősi lendülettel indult meg az országépítés nyomán a kultúrforradalom. A Kínai Népköztársaságban ennek a szolgálatába állították a "Nemzeti Palota Múzeumot" is. Csakis így valósulhatott meg ez az óriási vállalkozás az Új Kína kiállítás, amely felbecsülhetetlen hatású cselekedet a baráti népek összébbzárkózása érdekében.
Dolgozóink hatalmas lelkesedéssel élnek majd az első nagy alkalommal, hogy végre bepillanthassanak az Új Kína csodálatos művészetet, forradalmi hagyományokat és nemzetközi jelentőségű győzelmeket megörökítő gazdag világába. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv