1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs)

A német népkönyvek kicsiknek és nagyoknak IV. - Die schöne Melusina/A szép Melusina/Hirlanda/Hirlanda

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Verlag von Philipp Reclam jun.
Kiadás helye: Lipcse
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 154 oldal
Sorozatcím: Reclam Universal-Bibliothek
Kötetszám: 1484-1485
Nyelv: Német  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Gótbetűs.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Gustav Schwab német pap, gimnáziumi professzor és író volt, aki a sváb költőiskolához tartozott. Német népkönyvnek azokat a kései középkorban, a 15., 16. században keletkezett ógermán és román stílusú mondák, a hősök és a lovagok korából származó prózai átdolgozásait nevezzük, melyek különösen a Rajna-vidékéről származó férfiakról és nőkről, nemesekről és tudósokról, írták vagy fordították le, és amelyek később összegyűjtve jelentek meg.
Szorosabb értelemben így nevezi az irodalomtörténet a nép körében támadt vagy legalább a nép számára írt és ott elterjedt mulattató könyveket, első sorban a prózai szépirodalomnak a nép állandó kedves olvasmányaivá lett termékeit.
Schwab kötetei is ilyen történeteket beszél el újra. E három kötetben A felszarvazott Siegfried, A szegény Heinrich, A négy Heymon-fiú, A szép Melusina és a Hirlanda történetei olvashatók el.

Gustav Schwab

Gustav Schwab műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gustav Schwab könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs) Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs) Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs) Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs) Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs) Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs) Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs) Die Deutschen Volksbücher für Jung und Alt wiedererzählt IV. (gótbetűs)

Könyvtári könyv volt. Az eredeti borító az első kötéstáblára van ragasztva. A könyv kötése kissé megnyílt.

Állapot:
3.440 Ft
1.720 ,-Ft 50
9 pont kapható
Kosárba
konyv